lauantai 21. marraskuuta 2020

Salainen toivepuomitehtävä toivomatta

 Lauantaiaamuna oli taas puomitunti. Nyt olin ekaa kertaa tässä omalla tunnillani, sain siis tällekin tunnille vakipaikan. Ratsukseni oli jaettu Senja eikä tämä juuri yllättänyt. Kiva! Humma jatkoi vielä seuraavalle estetunnille eikä mennyt sitten enää enempää.

Varusteet olivat tallessa ja hoitaessa oli kiltisti. Paitsi vatsan, pään ja kaulan harjaamisesta ei tykännyt tavalliseen tapaan.

Yritin mennä hyvissä ajoin maneesiin kasaamaan puomeja. Oltiin taas yksäripäädyssä. Muut olivat olleet vielä paremmissa ajoin enkä ehtinyt tehdä juuri mitään.

Alkuverkassa yritin taas taivutella mutta oli aika vaisua. Ravissa Senjalla oli kamala kiire ja yritin toppuutella. Ei kuitenkaan tuijotellut juuri muuta kuin loimea väliaidalla. Sekin lakkasi kiinnostamasta yhden käyntiohituksen jälkeen.

Ope komenteli taivuttamaan enemmän ja yritin. Oikealle Senja ei vain halunnut taipua ja yritin kaikenlaista. Taidettiin ravailla puomien yli ja sitten myös laukata kevyessä istunnassa. Alkutunnin kaikki laukat mentiin irti satulasta.

Puomeja oli molemmissa päissä ympyrän kaarella 3 kpl. Keskempänä 3 metrin välein, katsomopäässä ensin 2,5 metrin välein ja myöhemmin kun tultiin yksitellen niin 2 metrin välein.

Alkuun laukattiin molempiin päihin melko vapaavalintaisesti ympyröitä puomien yli kaikki kerralla. Vaikka ratsukoita oli tänäänkin 5 niin ei ollut yhtään niin kaoottista kuin tiistaina. Senja säätyi kivasti ja kielikin pysyi taas enimmäkseen suussa. Paljon tuli hienosäätökommenttia. Perä karkaa oikealle, tee laukasta pomppuisampi (= lisää liitovaihetta ja työntöä?), jalat alas, taivuta enemmän. Pidä ulko-ohja. Enkä läheskään aina huomannut missä Senjan perä meni. Kuulemma molempiin suuntiin lavat valuivat vasemmalle. Näitä sitten suoristeltiin.

Kevyt istunta oli kuskille helppoa. Senjalle säätyminen puomeille. Noloa tunnustaa mutten huomannut laukassa juuri eroa 2,5 ja 3 metrin väleissä. Oikea laukka sen sijaan tuntui vasenta vauhdikkaammalta.

Lopuksi tultiin vuorotellen vielä tehtävä lyhyemmillä puomiväleillä. Kierros puomien yli, toisella kierroksella vaihto keskellä, spurttaus, kiinni, toiseen suuntaan puomien yli ja vielä toisella kierroksella vaihto keskelle. Tultiin kahteen kertaan. Ensimmäinen kierros kevyessä istunnassa, toinen satulaan istuen.

Senja teki hyvät kierrokset ja säätyi toiveista. Näppärät vaihdot ja osui puomeille. Ensimmäinen spurttaus oli vähän turhan maltillinen. Lopuksi tuli kehuja myös tosi hienosta muodosta (joka tosin taisi säilyä vain pari askelta). Ope arveli että kieli näkyy kun ei työnnä kunnolla takaa.

Tosi kiva tunti ja ihanan paljon huomiota! Juuri tällaisen tunnin olisin varmasti toivonut jos olisin saanut itse valita.

Ongelmia:
en huomannut läheskään kaikkia ongelmiamme
oikealle taivuttaminen oli välillä hankalaa

Parannusta:
tuli oikein kivoja pätkiä
säätyi hyvin
teki näppärät vaihdot
ei tuijotellut lähes mitään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora