sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Pienillä teillä voittoon

Sunnuntaina jälkimmäinen kisaratsuni oli Lissu, luokkana 80 cm. Katsoin tamman radan ensimmäisen kuskinsa kanssa ja niin vaan kääntyi miniteillä ja hyppäsikin vielä. Eipä siinä sitten auttanut kuin lähteä toteuttamaan radan kävelyssä tullutta neuvoa: "tärkeintä ei ole voitto vaan murskavoitto".

Ratapiirros, 367.4 arvosteluna tässäkin.


Verkka pidettiin kevyenä. Olin taas autuaasti unohtanut monentenako olen. Vähän ravasin ja laukkasin ja hyppäsin vain muutaman esteen. Ristikolle kääntyi ihan erilailla kuin Laiba. Pysty hypättiin sekä suoraan että vinoon. Nyt muistin ratsastaa ja mentiin nätisti yhdessä yli. Okseri taidettiin tulla vain kertaallen. Kaasu ja ratti toimivat hyvin, jarrut vähän heikommin.

©Iida Ruonala


Odoteltiin taas yksi vuoro välikössä ja radalla kävin omaan tapaani näyttämässä kyseenalaisia esteitä vaikkei ehkä olisi tarvinnutkaan.

Tervehdys, lähtömerkki, laukka päälle ja menoksi. Vähän eteen, sitten kiinni. Ei mitään ympyröintejä.

Kivaa oli!
©Iida Ruonala


Linja meni hyvin mutta kakkonen kolahti. Onneksi ei pudonnut! Lissu ei katsonut esteitä ja tein reitit suunnitelmien mukaan. Kakkosvaihe alkoi heti vitosen jälkeen. Esteitä nuollen kutoselle. Ei lukittunut väärille esteille. Kaarre kutoselta seiskalle oli vähän huono ja laukka sammui lähes kokonaan hetkeksi. Muissakin kaarteissa oli vääriä ja ristilaukkoja tarpeettoman paljon.

©Iida Ruonala


Käännös viimeiselle oli sangen pieni. Niin vaan osuttiin oikeaan väliin ja ratahenkilökin väisti pois alta. Nollilla maalissa, jes!

©Iida Ruonala


Koska oltiin tokavikoja niin jäätiin vielä viimeisen ratsukon seuraksi radalle. Ja niin siinä kävi että tehtiin niukasti (puolisen sekuntia) edellistä kuskia nopeampi rata (toki näin pienet erot voivat mennä käsiajalla tuurin piikkiin) ja voitettiin! Lissulle tuplavoitto luokasta!

Sukellus loppuun.
©Iida Ruonala


Koronan takia ei ollut palkintojenjakoa, joten käytiin hakemassa ruusuke myöhemmin palkintopöydältä. Eipä sitten muistettu ottaa Lissun kanssa posekuviakaan. Silti oli sellainen olo että edelliskisojen rata oli parempi. Nyt olen henkisesti valmis lopettamaan Lissun kanssa.

Anu videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora