perjantai 25. syyskuuta 2020

Väärät koulutreenit

Perjantaina keli oli yllättävän lämmin ja aurinkoinen. Etukäteen paljastui että meillä on tänään koulua (ja 3 paikkaa vapaana tunnille). Olin melko varma että ratsuksi tulee Roco, sillä olen osallistumassa sillä sunnuntaina Turkan kotikisoihin. Yhdistetty koulu- ja estekisa: Turkan mestaruudet 2020.

Ratsuveikkaus meni pieleen ja yllätyin listalla: Henkka. Tallin 5-vuotias omakasvattisuokki, enemmän kouluhevoseksi luokiteltu. No, minähän halusin kokeilla valikoimaa läpi. En siis kinunut Rocoa vaan menin vakoilemaan edellistä tuntia että miltä Henkka näyttää. Humma oli siis jo valmiiksi hommissa.

Ratsuni ei näyttänyt kovin virkulta. Hetken päästä totesin ratsailla ettei se tuntunutkaan virkulta vaan aika hyytyneeltä. Kyllähän sen sai komennettua eteen (ei kannuksia, kouluraippa) mutta nopeasti vauhti aina katosi.

Aurinko laski lähes heti tunnin alettua. Lopputunti mentiin lisävaloilla. Ratsukoita taisi meidän tunnilla olla vain 4 vai 5. Opena sijainen.

Olikohan ensimmäisenä tehtävänä kun tultiin ravissa suoraa linjaa radan poikki ja tehtiin siihen pysähdyksiä. Ok-. Parani kuitenkin. Ei erityisen aktiivista. Kevensin välillä pätkiä. Tunnilla ollutta ponia piti välillä väistellä kun tuli tehtävällä väärään suuntaan vastaan ja hortoili omiaan.

Tehtiin myös kulmiin ravivoltteja ja suorilla laukkaa. Tämä vain vasempaan kierrokseen. Ei kovin aktiivista tämäkään. Laukat nousivat ja pätkiä kulki suht ryhdikkäänä kun hölläsin sisäohjasta kunnolla. Ope sanoi että yleensä on turhan matalana, mutten huomannut sellaista. Ei makoillut käsilläkään.

Jossakin välissä tultiin myös radan poikki ravissa ja nostettiin pitkille sivuille laukka ja laukattiin isot voltit. Nostot ja voltit piti auttaa raipalla että löytyi ja pysyi laukka.

Lopuksi tultiin ravissa kolmikaarista. Vähän luikeroa, varmaan siksi ettei edelleenkään liikkunut kunnolla jalasta eteen. Tehtiin vielä ympyrät kaarille, vähän taisi vängätä taivutusta vastaan välillä.

Loppuraveissa oli parempi. Yritin usuttaa vähän isompaan raviin mutta hidasti heti kun ns. silmä vältti.

Tolkku ja tasainen ratsu mutta turhan rauhallinen omaan makuuni. Ei oikein selvinnyt että säästelikö itseään eikä antanut kaikkia tehoja ulos vai eikö niitä vain ollut enempää. Ehdotin lisää ruokaa, vähemmän liikuntaa ja enemmän pakkasia avuksi. Tunnin jälkeen muutin kommenttiani ja totesin että vähemmän ruokaa. Oli nimittäin pulskassa kunnossa. Noin 155-senttinen eli hitusen pieni omaan makuuni.

Heppa palautettiin ylätarhan taakse tarhaan sangen säkkipimeässä. Onneksi tuntikaveri lähti valon kanssa mukaan.

Ongelmia:
Henkka oli makuuni turhan unelias
poni tuli välillä väärään suuntaan vastaan
pimeää

Parannusta:
todella tasainen tyyppi kaikin puolin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora