torstai 10. syyskuuta 2020

Valmistelutreeni estekisoihin

Torstaille järjestyi hyppymahdollisuus Laiballa heti koulutunnin perään. Vielä kun tallin puolesta järkättiin ratsunvaihtoni niin tietysti suostuin. Laiba tuotiin kentälle hyvissä ajoin ja kapusin sen kyytiin siinä. Satulavyö jäi sen verran löysälle kiristelystä huolimatta että satula vähän keikahti selkäännousussa. Enkä sen jälkeen yrityksistä huolimatta saanut sitä pysymään suorassa. Tunti oli maneesissa.

Jätin ponikannukset jalkaan enkä huomannut eroa. Kuolainkin oli vaihdettu mutten huomannut eroa siinäkään. Kaapon jälkeen Laiba tuntui valtavalta, varsinkin laukassa. Ravia yritin keventää pienesti, mutta aika korkealle silti nousin.

Hoplaa. Kuvat pystyltä ennen rataa.
©Emilia

Sekä edellinen että seuraava ryhmä hyppäsivät myös, joten esteille ei tarvinnut tehdä mitään. Ratsukoita tunnilla oli 8, joten aina ei mahtunut posottelemaan mutta hyvin kaikki etenivät ja menivät vuorollaan.

©Emilia


Alkuun tultiin ravipuomit ympyrällä pariin kertaan, sitten laukassakin. Vasemmassa kierroksessa humma valui muistaakseni sisälle, oikeassa ulos. Oikeassa piti kääntää vähän aiemmin. Sain kyllä joka kierroksella korjattua vähän paremmaksi. Tultiin vielä ristikkona ympyrällä. Se meni hyvin.

©Emilia


Seuraavaksi tultiin pysty pitkähköllä lähestymisellä yksittäin. Me kerran pienenä, sitten meille nostettiin. 70 sentistä oli puhe mutta taisi olla noin 80. Jostakin kumman syystä näytti nyt isolta. Laibakin katsoi estettä ja hidasti sille. Taidettiin ottaa puomi mukaan ja piti tulla heti uudestaan. Toinen kerta meni paremmin. Kuvituskuvat ovat näiltä hypyiltä.

Missä myötäys?
©Emilia

Sitten hypättiinkin jo rata. Me viimeisinä ja meille nostettiin. Oikeassa kierroksessa ristikko ympyrällä, pysty suoralla linjalla, lävistäjällä toinen pysty, ristikko ympyrällä vasempaan ja lopuksi kavaletti toiselta sivulta.

Vähän erikoisempi jalkojen asettelu.
©Emilia


Ensimmäinen ympyrämme ei ollut kovin hyvä. Jatkettiin silti. Pystylle yritti yhä vähän hidastaa mutta maiskutin yli. Lävistäjän pystylle hidasti vielä pahemmin ja loikkasikin kauempaa. Päästiin yli mutta kuski ei ollut ihan mukana. Toinen ympyrä oli parempi ja kavaletti sujui helposti. Sakkona perään vielä lävistäjän pysty uudestaan. Nyt meni sujuvammin.

Loppuhölkät ja humma pois. Vähän yllättävää oli tämänpäiväinen esteiden katselu. Mutta korkeus tuskin tulee olemaan ongelma. Ei haittaa yhtään että Laiba menee toisella kuskilla kisoissa 60 cm alle.

Ongelmia:
jalustimia piti säätää pidemmiksi
oikea jalustinkumi oli liukas (muista vaihtaa!)
satula oli vinossa
vähän liiraili vasemmalle
hidasti esteille

Parannusta:
uudet jalustinhihnat ja jalkkarit
kaikesta yli

Emilia videoi myös ratamme, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora