torstai 10. syyskuuta 2020

Yksäristä kaksariin

Torstaina oli taas tehokoulutreenin aika. Tällä kertaa kaksarin muodossa (eli nyt 20 e itselleni yksäriä halvempi). Ratsukseni sain Kaapon kuten arvelinkin. Tänään virittelin jalkaan ponikannukset.

Kaapon karsinassa oli poni ja kengityspaikkakin varattu. Röyhkeästi vein siis tarhasta vain viereiseen karsinaan. Sai samalla syödä päiväheinänsä loppuun.

Keli oli aurinkoinen ja hieman tuulinen, lähes +15°C. Tuntilaiset menivät maneesiin ja me siis kentälle. Hyppäsin maneesissa kyytiin eikä Kaapoa haitannut mennä yksin kentälle. Pikkusen tosin oli alkuun varuillaan kun hiekkakasan takana olikin koira (ja koiran ihminen).

Alkuun ravattiin itsenäisesti molempiin suuntiin. Ei muistaakseni laukattu alkuverkassa.

Ruvettiin tulemaan tötteröiden välistä keskilinjaa kohti opea, harjoitusravissa. Molempiin suuntiin humman perä heitti linjasta yli. Sain korjattua. Sitten ruvettiin tekemään pysähdyksiä tötteröiden väliin. Kaapo ehdotti pysähdyksestä peruuttelua ja ope käski peruuttaa pidemmälle. Aikamoisia mutkakuvioita tehtiin. Kertaalleen myös juurtui aloilleen ja piti ihan tosissaan komentaa takaisin liikkeelle. Open ohje jalkojen käytöstäni tuleviin hepan potkuihin oli että potkaise takaisin. Jos Kaapo menee kiltisti niin ollaan sille kilttejä mutta jos potkii niin kuskikin osaa potkia. Itse potkiminen oli ajatuksena vähän huono mutta tosiaan huono kai on opettaa humma ilman jalkaa ratsastukseenkin.

Ravissa tuli hyviä pätkiä ja pysähdyksetkin paranivat. Me volttailtiin välillä ylimääräistä ettei oltu ihan kaverin hännässä.

Välissä huilattiin hetki ja sitten ruvettin nostamaan tötteröiden välistä laukka. Oikea nousi hyvin, vasen paljon huonommin. Kuskia vähän suoristeltiin, samoin hevosta. Löytyi se vasenkin aina välillä. Vaikka ohje oli nostaa pienestä ravista pieni laukka niin laukassa pitikin antaa ohjaa pois ja laukata enemmän eteen. Nostoista ei tainnut tänään tulla takapotkuja, en enää muista.

Tunti hujahti hetkessä ohi ja sitten jäätiin keventämään. Hienoa ravia, kehui ope. En muista enää mitä muuta tässä vaiheessa puhuttiin.

Tulevissa koulukisoissa mennään Kaapon kanssa helppo C, koska Kaapo ei ole tainnut aiemmin olla kouluradalla.

Olisin saanut käydä loppukäynnit metsässä mutta seuraava ratsuni Laiba ilmestyi jo paikalle, joten ratsunvaihto.

Ongelmia:
housut nipistivät oikeasta polvesta
Kaapo jumitteli ja vastusteli enemmän kuin aiemmin
vähän tuijotteli koiraa kulmassa
peili olisi ollut kiva

Parannusta:
selkääni ei sattunut
Kaapoa ei haitannut mennä yksin tuuliselle kentälle
oikein hyviä pätkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora