keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Kevyempi perä kannuksilla

Tiistai-iltana ei ollut vapaita tuntipaikkoja keskiviikolle. Laitoin päivällä kuitenkin tekstarin että mahtuisinko ja kuuden tunnille tuli sopivasti peruutus. Arvelin ihan oikein että ratsukseni jaetaan taas Kaapo. Näin kävi. Nyt osasin jo etsiä sitä maneesin takaa tarhastakin.

Hoitaessa Kaapo oli yhä vähän häslä. Taidan päätyä siihen että johtuu iästä. Laitoin tänään kannukset, jotta ollaan treenattu niiden kanssa ennen kisoja (vaikka kisoissa eivät olekaan enää pakolliset sääntömuutoksen myötä).

Sain apua selkäännousuun ja humma pysyi aloillaan. Alkuverkassa oli oma reipas itsensä. Jotain suoristusvinkkiä tuli opelta. Käynnissä oli taas vähän luikura. Nyt vasen kierros oli ravissa paljon tasaisempi. Pidempää ohjaa, käski ope. Alkutunnista heppa myös totesi ettei tarvi käskeä, prkl, ja potkaisi taakse kun annoin vähän enemmän pohkeita. Tykkäsin kun tuli näin selkeä ja välitön palaute. Laukannostoista ja muusta jalankäytöstä Kaapo kommentoi myös jokusen kerran tunnin aikana. Ja ihan hyvin hepo ymmärsi pienemmistäkin avuista. Ei tullut niin isoja muuveja että kuski olisi säikähtänyt.

Tehtiin tänään sangen samanlaista tehtävää kuin maanantaina. Kouluaidanpätkillä oli rajattu katsomopäätyyn neliö, sinne tehtiin tarkat kulmat. Keskellä maneesia oli siirtymäympyrä ja toiseen päätyyn tehtiin rennosti ja pyöreästi eteen -ympyrä. Ja välillä piti mennä vain rennosti eteen uraa pitkin, sillä varsinkin kulmatyö hidastaa hevosia. Tarpeen mukaan sai vaihdella tehtäviä.

Ratsukoita oli tunnilla taas 8, joten katselin vähiten ahtaita paikkoja. Silti aina välillä joku tuppautui eteemme. Onneksi tänään muutkin etenivät suht hyvin. Eemeli ei kuulemma tykännyt Kaaposta. Kaapoa ei kiinnostanut.

Taas tehtiin hetki käynnissä, sitten ravi ja lopulta laukkakin mukaan. Olikohan ensin vasen ja sitten oikea kierros. Eniten hankaluuksia tuotti siirtymäympyrä. Ravista käyntiin siirryttäessä ope käski työntää käsiä eteen. Milläs kummalla sitten pidätän kun pelkkä istunta ei riittänyt. Kyynärpäitä piti liikuttaa. Vain sen verran että kuolainrengas liikkuu. Eikä ravi saanut hidastua ennen siirtymää. Ja heti ensimmäisen käyntiaskeleen piti olla rentoa keskikäyntiä eteen. Eikä takaisin raville saanut hypähtää. Näihin jäi aika paljon korjattavaa. Eikä oltu lähelläkään mitään tarkkoja pisteitä.

Laukannostoissa Kaapolta tuli useamman kerran vähän protestia. Loppua kohti yritin nostaa laukat lähes kokonaan ilman jalkaa. Onnistui yllättävän hyvin.

Kulmatehtävällä sisäkättä piti siirtää sisälle. Kulmiin tuli open syynissä hienoja pätkiä, varsinkin laukassa. Eipä kyllä laukassa tehtykään kuin noin kahdesti per suunta. Toki useampi kulma putkeen.

Tuntui että maanantaina meni paremmin. Tänään oli enemmän protesteja ja alkutunnista epätasaisempaa menoa. Mutta siihenkin näemmä auttoi pieni eläminen ohjilla. Itse kun tykkäisin pitää mahdollisimman eleettömät kädet. Ehkä sitten jo vähän liiankin passiiviset?

Tunnin jälkeen jalkoja pestessä löysin oikean takasen valkeasta vuohiskuopasta mustan palleron. Sitä kävi useampi ihminen syynäämässä ja lopulta päädyttiin siihen että se ei ole punkki, ei toimenpiteitä.

Ongelmia:
kertoi selvästi jos annoin liian isoja apuja
pari kertaa meinasi jumittaa kun ei ymmärtänyt
siirtymät
välillä oli vähän ahdasta

Parannusta:
täsmäohjeilla tuli hienoja pätkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora