sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Laiban ensimmäiset kisat

Sunnuntaina oli kisapäivä Äimärautiolla. Aamuksi menin taas liputtamaan pikkuluokkia. Tänään ensimmäinen kisaratsuni oli Laiba, joka taisi olla ensimmäistä kertaa kisoissa. Meni 60 cm luokan toisella kuskilla alle ja teki tolkun nollaradan. Onneksi tässä oli sama rata, joten suorituksia sai tuijotella useamman alle. Arvosteluna 367.4, eli jos ei hylätä niin saa hypätä toisenkin vaiheen.

Ratapiirros, arvosteluna 367.4.


Luulin että heppa kävisi luokkien välissä tallissa, sillä aikaa oli runsaasti. Mutta löysinkin sen käsihevosalueelta. Oli kuulemma ollut niin hengästynyt ekan luokan jälkeen.

Talutin hetken luokan alusta ennen kuin saatiin mennä verkkaan. Maneesin kummassakin päässä sai olla 8 verkkaavaa ratsukkoa ja oma lähtövuoro taisi olla 22.

©Iida Ruonala


Sileän verkassa Laiba tuntui kumman kulmikkaalta ja vetämättömältä. Hetkittäin nosteli päätään tahdituksen tapaan. Suunnissa en huomannut eroja, ehkä oli jännittynyt ja jotenkin jumissa? Melko pitkään tuntui huonolta mutta parani lopulta kun vähän rentoutui. Laukat sujuivat reippasti, tosin taisi muutaman kerran pudottaa raville jos näytti ahtaalta.

Yhden jalan ponnistus.
©Iida Ruonala


Esteverkkamme oli tehokas ja ripeä. Huomasin että ristikolle (keskilinjalle) ei käännytty kunnolla ja valahdettiin reitistä reilusti ohi. Meni silti yli. Toisella kerralla tulin kaarteen ravissa ja nostin laukan vasta linjalla. Paljon paremmin. Pysty ja okseri tultiin molemmat kertaalleen. Hyvät hypyt ja mielestäni riitti.

©Iida Ruonala


Yhden suorituksen ajan odotettiin pihalla "käytävässä". Radalla kävin omaan tapaani näyttämässä epäilyttävät esteet. Ei Laiba niistä kiinnostunut eikä jaksanut katsoa.

©Iida Ruonala


Oman vuoron koittaessa ei tehty sen suurempia kuvioita. Laukka päälle, pieni spurtti eteen, kiinni ja aloitus. Ykkönen hyvin, samoin kakkonen. Kaarteessa väärä laukka ja useamman kerran nosti väärän kun yritin korjata. Kolmonen vähän juuresta ja aika löysästi mutta puhtaasti. Kaarre myötälaukassa. Nelonen kopsahti mutta pysyi ylhäällä. Linjalle 9 askelta.

©Iida Ruonala


Toisessa vaiheessa yritin tehdä niin pienet kaaret kuin pystyin mutta videolta sitä ei huomaa. Hidasta ja pitkää. Kutonen siististi ja laukka vaihtui. Seiskalle pienellä tiellä. Kopsahti mutta pysyi ylhäällä. Kasi siististi ja laukka vaihtui. Ysille paikka jäi vähän kauas eikä ihan venynyt yli. Takapuomi takasilla mukaan. Kympillekään paikka ei ihan osunut mutta Laiba paikkoi pikkuaskelilla. Puhtaasti. Kaarteessa taas väärä laukka, joka vaihtui melko myöhään ravin kautta. Viimeinen puhtaasti.

Vähän kaukaa.
©Iida Ruonala


Vaikka ei olisi tullut pudotustakaan niin jäätiin voittoajasta noin 10 sekuntia. Plussaa ettei katsellut mitään.

©Iida Ruonala


Loppuverkkailut olivat aika pikaiset kun piti lähteä valmistautumaan seuraavaan rataantutustumiseen.

Videoista kiitos Anulle ja Hasnalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora