tiistai 15. syyskuuta 2020

Laukanvaihtoesteitä

Tiistaina oli taas estetunnin aika. Ennen tuntia arvailin että tuleekohan Lissu, Laiba, Senja vai joku muu. Laibahan sieltä tuli. Sille päivän ainoa tunti. Ratsukoita perinteiseen tapaan 6.

Laiba löytyi karsinastaan ja oli poikkeuksellisesti vähän huolestunut varustaessa. Laitoin siis satulan ja suitset erityishellästi. Ei tullut alkuluimimista pahempaa.

Keli oli aurinkoinen mutta aurinko ehti laskea ennen tuntimme alkua. Lämmintä taisi olla n. +8°C. Pitkähihainen, seurapusakka ja turvaliivi. Talvitakki matkavaatteeksi oli hyvä.

Alkuraveissa Laiba tuntui kolmatta päivää putkeen vähän huonohkolta. Laukkasi kuitenkin isosti ja mielellään. Tuntui siltä että olisi halunnut laukata vähän enemmänkin. Ei kuitenkaan tuijotellut mitään tänäänkään. Laibakin oli kumman etupainoinen ja kompasteli.

Alkuverkassa laukattiin molemmissa päissä ympyrällä puomien yli. 2 askelta väliin. Me mentiin ulkoreunasta ja silti oli ahdasta. Nopeasti nämä nousivat kavaleteiksi. Vasemmassa kierroksessa oli vähän haparointia ohjauksessa. Osuttiin joka kerta mutta loppua kohti keilattiin jälkimmäisestä puomi useamman kerran matkaan. Katsomopäädyssä tuntui jostakin syystä vielä ahtaammalta vaikka välit olivat kuulemma samat.

Sitten tultiin ristikkoa radan poikki. Haettiin vaihtoja. Ekalla kierroksella ei tullut mutta pari sakkokierrosta korjasi asian. Ratsasta uusi sisäjalka kunnolla läpi. En muista autoinko ehkä raipallakin.

Seuraavaksi tultiin vielä ristikot pitkillä lähestymisillä, vähän vastakaartojen tapaan. Jälkimmäinen eli vasemmaksi vaihto jäi tulematta. Tultiin vielä kertaalleen pystynä ennen rataa. Mentiin siitä käytännössä läpi. Ope sanoi ettei Laiban estesilmä ole vielä kovin kehittynyt. Sakkokierroksella korjasi. Vaihtoa ei tainnut tulla vieläkään.

Sitten tultiin rata. Meille korkeus n. 70 cm tienoille. Päätyyn ympyrä kavalettien yli, radan poikki este, lyhyellä tiellä (täyskaarrolla) pysty, toinen samalla tavalla, kaarevalla tiellä eka pysty toiseen suuntaan, radan poikki este ja vielä kavalettiympyrä toiseen suuntaan.

Loppua kohti rupesi tulemaan sekä vaihdot että kuski heittäytymään hyppyihin ihan liikaa mukaan. Vikalle ympyrälle ei meinattu mahtua millään vaan saatiin ehkä 3 sakkokierrosta. Nyt mentiin kertaalleen jo jälkimmäisestä ohikin.

Loppuraveissa Laiba oli todella kiva, tosin yhä kankeampi oikeaan kierrokseen.

Ongelmia:
tuntui taas oikeassa ravissa huonohkolta
ei tullut kaikkia vaihtoja
kaarevan linjan välit oli meille ahtaat
kompuroi sileällä
ekasta pystystä mentiin melko läpi
rupesin ylimukautumaan hyppyihin

Parannusta:
vaihdot paranivat loppua kohti
ei tuijotellut mitään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora