torstai 24. syyskuuta 2020

Ensimmäistä kertaa tanssitunnilla

Torstaille ehdotettiin tanssitunnille tulemista kun kyselin yksäriä/kaksaria. Kyselin vielä aihetta ja kuulemma siirtymiä ja temponmuutoksia. Tämä kuulosti ihan hyvältä, joten päätin tällä kertaa mennä mukaan. Kyseessä siis erikoistunti, jossa treenataan välillä mm. laukanvaihtoja ja muuta vähän "erikoisempaa".

Ratsukseni tuli taas Kaapo-viisvee. Neljästä tunnin hepasta Senja oli ainoa kunnolla aikuinen, muut kolme nuoria tai huonokuntoisempia.

Kaapo löytyi taas tarhasta. Sen omassa karsinassa oli poni ja kengityspaikkakin varattu. Mentiin sitten tunnilla olevan tuntihepan karsinaan varustautumaan. Pientä häsläystä hepalta yhä, mutta maltillisempaa. Etuset nousivat yhä aavistuksen kehnosti pyynnöstä.

Mentiin kentälle. Noin +12°C ja pilvistä. Pitkähihainen ja seurapusakka. Takki varmuuden vuoksi laidalle.

Alkuverkassa mentiin askellajit läpi. Kaapo liikkui kivasti eikä jumitellut. Paitsi kakkahädän iskiessä. Yksi takapotku tuli, ei muuta. Osasin tänään antaa vissiin sopivamman pituista ohjaa eikä siitä tullut kertaakaan opelta sanomista. Edettiin sekä ravissa että laukassa kivan reippaasti.

Taisin kuitenkin odottaa vähän toisenlaista tuntia. Alkuverkkojen jälkeen nimittäin jäätiin käyntiin. Käynnissä ensin eteen, sitten kootummaksi, täysi käännös (360°) etuosan ympäri ja siitä muutamia kootumpia askeleita eteen. Kuulemma ajatuksella että mennään käyntiä mutta hevonen tahtoisi ravata. Ristikkäiset avut. Sitten kiitos ja hetki isompaa käyntiä. Tätä ties kuinka kauan.

Open huomiosta saatiin ehkä se neljännes ja se tuntui aika vähältä. Humman piti pysyä rentona mutta kuitenkin askeltaa. Minun piti vaatia vähän enemmän. Enkä oikein alkuun tiennyt että mitä haetaan ja koska kuuluu kiittää. Tuli sieltä joitakin hyviäkin askeleita. Humman poikittaminen oli kuulemma hyvä juttu ja käännettiin vain etuosa samalle linjalle. Jotain piffintapaista tässä siis taidettiin hakea. Ja jo 5-vuotiaalla voi tehdä voimaharjoituksia kuulemma.

Sitten vaihdettiin raviin. Keventäen isoa ravia, sitten istuttiin alas ja pyydettiin niin pientä ravia kuin irtoaa, kuitenkin aktiivisesti. Ja taas kehuttiin ja päästettiin isompaan raviin ja kevennettiin.

Kaapo suoritti ravitehtävän hyvin. Itselleni oli taas vähän vaikea hahmottaa että kuinka paljon piti lyhentää ja koota. Kaapo toimi kivasti istunnalla ja ohjista ei tosiaan tarvinnut vetää ja pitää. Ohjeena oli pidättää molemmilla ohjilla samanaikaisesti. Hyvin tehtynä onnistuu kuulemma pitkälläkin ohjalla ja tätä kohti päästiin hyvin. Myös isompi ravi oli letkeää ja näyttävää. Siitä tuli kehuja. Ravasin kentänpuolikasta aina noin pari kierrosta isommin ennen kuin kokosin uudestaan.

Sitten ravattiin hetki eteen ja vaihdettiin vasempaan kierrokseen. Samat jutut näin päin ensin käynnissä, sitten ravissa. Nyt tuli enemmän vinkkejä suoruuteen. Lapoja piti ajatella sisemmäs, varoa kaulan taipumista liikaa. Eli omana ajatuksena vähän varmistella asettamalla pikemminkin ulos. Jotakin sille takaosallekin piti ehkä tehdä. Vasen korva myös putosi vähän alemmas ja yritin vähän kohotella.

Lopuksi laukattiin vielä hetki rennosti eteen kevyessä istunnassa. Yritin päästää vähän pidemmälle ohjalle.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Kiva vähän pidempi lenkki leudossa syyssäässä.

Tunnin jälkeen pesupaikalla Kaapo kuopi toisen etukenkänsä mutkalle. Enkä ollut sen kauempana kuin letkuttamassa takajalkaa. Onneksi löytyi apua (ja työkalut) ja kenkä saatiin irti. Kuulemma jo toinen kerta tällä viikolla kun irtosi.

Ongelmia:
kakkajumit
en aina tajunnut mitä haetaan
kuopi kengän irti

Parannusta:
vain yksi takapotku heti alkutunnista (oli kannukset ja pitkä raippa)
venytti ja kokosi hienosti
ei kompuroinut etupainoisena
oli ihana käydä loppukäynnit maastossa

Mira kuvasi pätkiä tunnistamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora