tiistai 8. syyskuuta 2020

Puomisäätöä

Tiistai-iltana Äimiksen omalla tunnilla oli puomeja. Olin tallilla kerrankin todella hyvissä ajoin ja tunnit poikkeuksellisesti kymmenisen minuuttia myöhässä. Yleensä ovat olleet ajoissa.

Ratsukseni oli jaettu Lissu ja tammalla oli tunti taukoa tuntien välissä. Heppa ei ollut ehtinyt vielä maneesista talliin kun olin jo paikalla. Edellinen kuski lupasi jättää varusteet karsinan eteen ja minä menin siivoamaan kasoja maneesista. Tihutti vähän, n. +12°C, joten hallipäivä.

Edellinen tunti hyppäsi ja ope asetteli puomit meille. Ei siis tarvinnut kantaa mitään.

Lissu oli tänään aika reipas. Pidin taas esteraipan mukana. Poikkeuksellisesti pidensin jalkkareita nyt yhdellä. Alkuverkassa yritin ratsastaa mutta yhä taisi olla enemmän puksuttelua. Vasemmassa kierroksessa muistin katsella peilejä ja oltiin suorina.

Tultiin ensin kolmea puomia laukassa. Välit olivat muistaakseni 17,5 metriä. Kuutta ja kuutta askelta kaivattiin ensin. Myöhemmin viittä ja neljääkin. Vasen kierros.

Saatiin 95 % oikeat askelmäärät mutta jokusen kerran laukka vaihtui vääräksi. Väärästä laukasta sekä kovin epätasaisesta menosta tuli sakkokierroksia. Otti vähän luonnon päälle kun kuvittelin olevani tässä tehtävässä superhyvä. Eikä oltu. Välillä pidättäminen jäi vähän viime tippaan, samoin neljään askeleeseen eteenratsastus oli turhan vaisua. Kertaalleen lipsahti kuuden sijasta seitsemäskin askel. Onneksi väliin tuli myös kellontarkkoja suorituksia, mutta vain n. 40 %.

Oikeassa kierroksessa oli enemmän hankaluuksia osua ensimmäiselle puomille. Nyt sentään sain tehtyä päätöksiä puolikkaiden askelten kohdalla ja lähdettiin kaukaa tai juuresta. Mutta niistä tuli sakkokierroksia eikä pääntaputusta.

Tultiin myös päädyssä ympyrällä olevat puomit sekä ravissa että laukassa. Sekä suoran linjan kolme puolikasta kavalettia. Siinäkin laukka vaihtui vääräksi ja Lissu kiihdytteli. Lisäksi vaihdettiin laukka puomilla radan poikki. Ensimmäsellä kerralla vasemmasta oikeaan en luottanut Lissun vaihtohaluihin ja napautin raipalla. Vaihtui. Toiseen suuntaan vaihtui ilman raippaa. Ope kehui puhtaasta vaihdosta. Tultiinkin vielä uudestaan ja askel ei osunut eikä tullut vaihtoa. Sakkokierroksella autoin taas raipalla ja vaihtui.

Loppuraveissakin Lissu oli aika vauhdikkaana. Sain vähän himmailtua mutta taas enempi puksuteltiin kuin ratsastin aktiivisesti. Yritin kyllä taivutella ja pitää niskan pehmeänä.

Lopuksi vielä toivoin että saisin hypätä Laiballakin ennen sunnuntain kisoja.

Ongelmia:
laukka säätyi vähän turhankin hyvin eikä ollut kovin tasaista
kuskin pitäisi ennakoida paremmin
kuskilla oli välillä liian kiire suorittaa eikä tullut hyvää
vääriä laukkoja
kotiin lähtiessä oli säkkipimeää

Parannusta:
laukka säätyi hyvin
tuli myös siistejä ja tasaisia kierroksia
molemmat vaihdot onnistuivat puomilla
ei tuijotellut mitään vaikka kaverit tuijottelivat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora