perjantai 4. syyskuuta 2020

Vilman ensimmäiset kavaletit pitkään aikaan

Perjantaina oli Turkkapäivä ja vielä t-paitakeli. Iltapäivästä selvisi että päivän aiheena on puomi-kavaletti. Tallin listalta paljastui että ope on itselleni uusi ja minulle oli jaettu taas Roco. Humman ainoa tunti, joten se piti lähteä hakemaan sisälle. Tajusin sentään katsoa tarhakartat ja hepat olivat taas eri paikassa.

Vaikka kuinka yritin niin taas Trifa jyräsi samalla karkuun kun otin Rocon ulos portista. Vilma ei ollut paikalla vaan maastossa. Nyt karkulainen loikki enemmän ympäriinsä ja pelkäsin että lähtee kauemmas. Ei auttanut seistä Rocon kanssa aloillaan vaan lähdettiin kävelemään tallia kohti. Onneksi tuntikaveri oli nähnyt tilanteen ja tuli pyydystämään irtohevosen kaurakipolla. Heppa sai tunnin koppivuoron karkuloinnin sijasta.

Päädyttiin vaihtamaan heppoja ja sain Vilman. Varustettiin Roco yhdessä ja Vilman palatessa maastosta laitoin sille suojat ja suitset piti vaihtaa kolmipalaan. Selkäännousupaikalle oli jonoa, joten hyppäsin pyörätuolitasolta kyytiin. Jalkkareissa oli edellisen kuskin jäljiltä kierteet. Näin ne olivat sopivat minullekin.

Mentiin yläkentälle ja puomit oli viritelty valmiiksi. Ratsukkoja tunnilla taisi olla 6. Vähän tihutti välillä, eipähän pölissyt. Turvaliivin kanssa oli lämmintä.

Alkuverkassa tehtiin temponmuutoksia ravissa ja laukassa. Olisin mieluusti työstänyt ensin käynnissä. Ei oikein ollut avuilla ja kiiruhti omiaan. Yritin vetreyttää ylitaivutuksilla ja myötäyksillä. Vähän tasoittui. Laukassa ei ollut kovin suuria eroja, vähän kuitenkin. Välillä nyki ohjia käsistä. Tultiin kulmassa puomien yli. Ei saanut kiitää.

Päivän tehtävinä oli puomi-pysty-puomi kulmassa ja lävistäjällä kavaletit askeleen väleillä. Näistä tehtiin erilaisia komboja. Lähes kaikkiin kuitenkin tultiin oikeassa laukassa sisään. Me keskityttiin rauhalliseen menoon. Olisin voinut ottaa vähän enemmänkin kommentteja. Osan sitten arvailin itse. Sakkokierroksella meidät haluttiin ehkä paremmin keskelle ja laukanvaihtotehtävällä myötälaukassa alas.

Omaa vuoroa odotellessa työstin käynnissä. Oikea kierros oli helpompi. Molempiin suuntiin lavat pullahtelivat ja taivuttaessa turpa saattoi kuitenkin olla väärään suuntaan. Ei onneksi töhissyt ja tohottanut pahasti vaan oli aika rauhallinen. Siksi ihmettelen että veti itsensä ihan hikimäräksi. Ei ollut niin kuuma tai rankkaa.

Muut saivat hypätä pystyn vähän isompana. Meille se pysyi 50 cm nurkilla. Kuulemma Vilman ensimmäinen kavalettitunti pariin vuoteen. Siihen nähden tamma pysyi käsittämättömän hyvin housuissaan.

Oli ihan hauskaa mutta aika vajaatehoilla vedin. Lopputunnista rupesi satamaan isommin.

Tunnin jälkeen hepo pääsi kokosuihkuun (ei tykännyt) ja sai jäädä talliin loimen alle kuivumaan hetkeksi.

Ongelmia:
Trifa karkasi taas
Vilma nyki välillä ohjia käsistä
alkuun oli ongelmia saada ratsu malttamaan
lopputunnista rupesi satamaan isosti
ponnarini meni takkuun

Parannusta:
yllättävän hyvin Vilma malttoi
löytyi lopulta vaihto tehtävällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora