sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Unan kevyt iltaliikutus

Sunnuntaina en maastoesteiden takia ehtinyt omalle estetunnilleni. Eikä Unalla olisi muutenkaan voinut hypätä kolmatta päivää putkeen. Menin siis tuntien jälkeen liikuttamaan sen kevyesti. Lämmintä oli lähes +20°C.

Tuntilaiset lähtivätkin lopputunniksi maastoon, joten päästiin aloittamaan odotettua aiemmin. Kerrankin olin ajoissa paikalla! Hyppäsin pihalla kyytiin ja käveltiin alkukäynnit peltolenkin kautta. Ensimmäinen kerta kun olin pellolla ilman Hemppaa. Sinne se viimeksi jäi. Eli kuskilla tuli itku silmään jo mennessä.

Kentällä saatiin olla ihan keskenämme. Taivuttelin ympyröitä ensin käynnissä. Tänään pohdin että koska yleensä Una on jäänyt vähän kankeaksi niin nyt en murehdi siitä painuuko se kuolaimen alle. Luultavasti ei kuitenkaan sitä tee. Mutten osannut selästä käsin sitä sanoa. Peilit olisi pop! Vähän matalalta tuntui hetkittäin mutta saattoi olla myös luotiviivalla.

Sitten hölkkäiltiin ravissa päätyihin ympyröitä ja vaihdettiin suuntaa lävistäjillä. Yllättävän rentoa ja taipuisaa. Toki nyt ei ollut kuskillakaan minkäänlaisia onnistumisen paineita. Kunhan oikean lavan sai haltuun ja ratsun suoremmaksi niin sen jälkeen vasen kierros olikin oikeastaan helpompi.

Laukassa sama juttu. Aloitin oikeasta ja suoristelin siinä. Yhä kuski sai skarpata ulkotukensa kanssa. Mutta molemmat laukat rullasivat oikein kivasti ja letkeästi. Vasemmassa oli jopa suorempi ja tasaisempi. Lopulta piti huhuilla katsomoon että onko kankean tai löysän näköinen. Ei kuulemma. Selkään tuntui hyvältä mutten aina voi luottaa omaan tunteeseeni.

Koska laukka oli niin hyvä niin ei tarvinnut hinkutella mitään kummempia. Hetki vielä ravissa taipuisaksi. Kentällä oltiin parisenkymmentä minuuttia.

Sitten peltolenkin kautta takaisin tallille. Paluumatkalla tuli vielä enemmän ikävä Hemppaa ja nyyhkytin Unan kyydissä. Ehkä tämä menee ajan kanssa ohi.

Ongelmia:
kuskilla oli Hemppaa ikävä
en osannut sanoa turvan asennosta ja aktiivisuudesta riittävästi itse
peilit olisi kivat

Parannusta:
yllättävän letkeä
vasen laukka oli tänään parempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora