sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Tippatreeniä

Sunnuntaina oli +8°C eikä onneksi satanut tallireissun aikana. Aamulla oli tullut vettä.

Una viriteltiin puomille juuri kun tulin, joten siitä oli helppo jatkaa humman varustamiseen. Ratsukoita tunnillemme tuli 4. Minä siis Unalla. Ei enää yllättänyt. Unaa siis tarjottiin minulle Hempan korvikkeeksi samaan käyttöön kuin missä Hemppa oli ollut. Se yllätti.

Kenttä oli reunoilta vähän märkä. Esteitä oli kasattu keskilinjalle viuhkaksi. Vähän samaan tapaan kuin Jessen tunnilla Heponiityssä.

Yritin taivutella Unaa alkuverkassa. Ei ollut kovin taipuisa. Sain kuitenkin ihan hyviä temponmuutoksia aikaiseksi. Laukassa olin kevyessä istunnassa kunnes oikeaan nilkkaan rupesi sattumaan. Sen jälkeen istuin alas mutta selkäni ei tykännyt harjoituslaukasta. Verkattiin molemmat suunnat aika samoin. Itsenäistä pyörittelyä ja temponmuutoksia vapaavalintaisesti. Kuskin piti istua taas ryhdikkäämmin eikä kilpikonnana.

Hyppelyt aloitettiin kahden pystyn suoralla linjalla. Tänään hyppysuunta oli enimmäkseen kohti bussipysäkkiä (eli takapäätyä). Väliä 17,5 metriä. Unalla pikkuesteillä 5 askelta. Sitten alkuun lisättiin 2 laukan päähän toinen pysty ja vika taisi nousta okseriksi. Sama uudestaan. 5 askelta. Sitten tultiin myös sarjan jälkeen sekä vasen että oikea pysty vuorollaan. Nämä välit tultiin jo neljällä. Jossain välissä kun askel ei osunut ekalle niin tuuppasin. Unapa ei lähtenytkään vaan otti vielä yhden. Minä olin jo menossa. Ei kovin nättiä.

Radassa oli tänään 11 hyppyä. Sarja, vasemmalle pysty, päädyn kautta ympäri, toinen pysty ja sarja toiseen suuntaan. Vasemmalle. Lävistäjällä vasen pysty, sama päädyn kautta kierto ja toinen pysty. Sitten tyhjä lävistäjä loppuun ja päädystä taas sarjalle. Tällä kertaa jatkettiin suoraan ja okseri oli vikana.

Tultiin ensin pikkukorkeudella ja toinen kierros noin kasikympissä. Ekan esteen alle tuli jälkimmäiselle kierrokselle muurilaatikko. Ei hetkauttanut yhtään. Kumpaankin rataan taisi tulla yksi väärä laukka ja pientä kiihtymistä. Mutta Una tuli myös kivasti takaisin ja matkalla demosin kevyttä tuntumaa heittämällä ohjat hetkeksi pyykkinaruiksi. Sain myös laukat vaihdettua hypyissä kun skarppasin.

Hauska tunti vähän erilaisella tehtävällä. Olisin voinut ottaa vielä vähän lisää pilkunviilausta. Ope sanoi että painoa enemmän jalustimille. Kun mietin sitä niin aivot meinasivat tyhjentyä muusta.

Loppuverkassa Una oli rauhallinen. Oikea kierros oli yhä vasenta taipuisampi.

Ongelmia:
alkuverkassa kuski oli liikaa kippuralla
pari kertaa hypättiin vähän eri aikaan
jonkin verran vääriä laukkoja alastuloissa
ei aina hidastanut vain vatsalihaksia jännittämällä
oikea pohkeeni meni illalla ihan jumiin

Parannusta:
ei pudotuksia
jarrut löytyivät entistä nopeammin
aika hyvin myötälaukat
täsmälliset tiet

Anu kuvasi ensimmäiset pätkät ja Roosa radan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora