sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Pientä ratailua

Sunnuntain sääennuste oli aika kamala: vesisadetta ja tuulta. Pukeuduin sadekamppeisiin ja onneksi ei sitten satanutkaan pahasti. Kenttäkin oli vain sopivasti kostutettu eikä märkä. Lämmintä oli lopulta +6°C ja hetkittäin tuli jopa kuuma. Ratsukoita oli kivasti vain 4 ja minä jatkoin Unalla.

Nyt yritin itsenäisessä alkuverkassa taivutella Unaa sisään ja ulos ja vähän väistätellä takaosaakin. Jotenkin tämä jäi silti puolivillaiseksi ja ulkotukeni ei ollut tarpeeksi vakaa. Tultiin lötköpuomien yli ravissa ja laukassa ympyröillä ja volteilla. Ihan ok. Tänään vauhdinsäätely sujui kaikissa askellajeissa ihan hyvin eikä Una vyörynyt, nykinyt tai kiihdytellyt. Pysyi kivasti kuulolla ja kevyellä tuntumalla. Itse olin lähinnä kevyessä istunnassa (jalustimet olivat vielä maastomitassa eli rei'issä numero 9). Volteilla istuin välillä satulaan.

Tänään hypittiin alkuverkassa aika maltillisesti. Ensin maaeste molempiin suuntiin kahdesti. Sitten 17,5 metrin linja. En oikein osannut päättää askelmäärää ja Una tikkasi vielä viidennen. Saatiin sakkokierros, nyt piti tulla viidellä. Meni vähän paremmin muttei vieläkään ihan tasaisesti.

Sarja tultiin vain kertaalleen. Yksi askel väliin. Taisin odottaa vielä toista. Tuntui siltä että vähän matkustelin. Näillä main huomasin etten voi vaihtaa laukkaa ravin kautta koska en saa Unaa raviin. Onneksi hoiti vaihdot lennosta.

Sitten tultiinkin jo ensimmäinen ratakierros. Estekorkeus oli noin 60 cm. Suora linja neljällä, okseri lävistäjällä ja perään kaarevalla linjalla 4 laukan päässä ykkönen paluusuuntaan. Sitten toisella lävistäjällä sarja, päädyn kautta uudestaan kolmosokserille ja nyt ulkokautta nelosesta ohi maaesteelle melko päädyssä. Siitä vielä pitkältä sivulta vähän porttia kohti lankkueste.

Menin ensimmäisen kierroksen aika matkustellen. Muutama väärä laukka ja pientä epätasaisuutta vauhdissa. Mutta Una nosteli jalkansa ja ohjautui hyvin.

Seuraavalle kierrokselle esteet nousivat. Muutama oli 85, osa 80 nurkilla. Maaeste unohtui nostaa, joten se jäi miniksi. Kuski sai sopivasti herätystä tästä ja skarppasi toisen kierroksen ihan erilailla. Yhä väliin jäi ainakin yksi väärä laukka mutta se korjaantui lennossa. Jälkimmäisellä kerralla paikka ei osunut okserille ja usutin Unan 1,5 askeleen päästä hyppyyn. Kivan nopeasti tuli tästä myös takaisin. Siitä olin oikein tyytyväinen että ratsastin huolellisesti vikalle lankkuesteelle, joka herkästi potkittiin mukaan. Meillä pysyi koskematta pystyssä.

Ope halusi että otetaan uudestaan okserilta maaesteelle. Taisi olla liian lentävän näköistä. Yhden ympyrällisen laukassa kuuntelin ohjeita ja sitten jatkoin suoraan sakkokierrokselle.

Taas sama vika eli askel ei sopinut. Nyt ratkaisin asian toisin ja otettiin paikka juureen. Una hyppäsi puhtaasti yli ja asiallisesti mentiin vielä pikkuinen pystykin. Se riitti.

Kommentoin että omasta mielestäni ensimmäinen kierros oli parempi. Ope kysyi että tahdonko tulla vielä. En tahtonut. Mutta olin tyytyväinen että Una kuunteli, minä tein päätökset ja hypättiin yhteisistä paikoista yli. Eikä tullut pudotuksia!

Ongelmia:
takaset tipahtivat alkuverkassa taas kahdesti vähän
pikkuesteillä kuski ei keskittynyt kunnolla
jokunen huonompi ponnistuspaikka
muutamia vääriä laukkoja
en saanut korjattua ravin kautta koska ei pudottanut raville

Parannusta:
ei pudotuksia
esteiden noustessa kuski skarppasi paremmin
vaikka paikat eivät olleet priimaa mentiin yhdessä yli
vaihtoi laukat lennosta

Videokamerani reunalla kuvasi tunnin ja tässä kooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora