torstai 28. toukokuuta 2020

Peruspuomeja kevyesti ja rauhassa

Torstaina oli taas tuntipäivä Unalla. Kuljetusteknisistä syistä en ollut kovin aikaisin tallilla. Silti ohjelmassa oli myös treenikelpoisen harjan leikkaus. Humma oli nakuna pihalla, varusteet hain henkeä pidätellen (koronauhka) tallista. Saksimiseen oli aikaa viitisen minuuttia. Helposti olisin saanut puolikin tuntia kulumaan. Mutta ihan ok lopputulos. Pituudesta lähti lähemmäs 10 cm. Siitä en tiedä olisiko pitänyt tehdä joku kaarevampi ja imartelevampi malli.

Ratsukoita oli tunnilla 6. Lämmintä +13°C. Ensin lähti toppaliivi, melko perään seurapusakka. Poolostakin nostin hihat ylös.

Aloitin ihan perustsekkauksella Nooran ohjeiden mukaan. Ohjista kevyt veto ja lähti taakse. Jaloista eteen. Sivuliikkeet testasin kunnolla vasta lopuksi. Käynnissä sai melko alkuun ruveta jo ylittämään puomeja. Jos kentän ajattelisi kahdeksi ympyräksi niin niitä oli neljännesympyrän välein. Lyhyiden sivujen keskellä, pitkillä sivuilla kahdet ja kentän poikki tullessa vielä yksi. Tänään skarppasin erityisesti etten vedä ohjista.

Kevyessä ravissa tultiin kahdeksikkoa radan poikki ja muuallakin puomien yli. Taivuta vielä huolellisemmin, varsinkin vasemmalle. Yritin kyllä kovasti. Päätyihin tein ympyröitä ja välillä tarpeen mukaan muutaman voltin kulmiin. Una eteni aika leppoisasti eivätkä takasetkaan putoilleet tänään isosti alta. Ihan vähän vain ja muutaman kerran.

Laukkapätkä tultiin jo suht alkuun. Yhä skarppasin kevyen tuntuman kanssa. Una laukkasi rauhassa eikä kiihtynyt puomeista. Vaihtojakin tuli enkä hätäillyt itse. Homma pysyi rauhallisena. Eniten kiihtymistä tuli kentän keskipuomin jälkeen vasemmalle jatkettaessa. Mutta siinäkin sain menon haltuun viimeistään seuraavalla puomilla. Askeleita puomien väliin en tänään laskenut. Alkuun töpöteltiin ehkä vähän turhankin pientä laukkaa.

Välissä käveltiin hetki ja sitten jatkettiin kuviota muistaakseni ensin harjoitusravissa ja sitten taas laukassa. Tein vähän temponmuutoksia ja Una vastasi hyvin. Puomit kopsahtelivat muistaakseni jokusen kerran. Laukassa opekin ehdotti temponmuutoksia. Pääsin ratsastamaan aavistuksen isompaakin laukkaa ilman että homma levisi. Tuli myös oikein hyvin takaisin. Hyvä juttu! Una rupesi myös olemaan kivan tasainen.

Lopuksi keskipuomi vaihdettiin kavalettiin ja tultiin pari kertaa sen yli. Löytyi ne vaihdot siihenkin vaikka taisi tulla joku vähän huonompikin ylitys. Tultiinkohan neljästi yhteensä.

Loppuraveista ei jäänyt kummempia muistikuvia. Ei kiihdytelty sielläkään. Luultavasti annettiin pidempää ohjaa.

Ongelmia:
takaset putosivat pari kertaa pienesti alta
vaihdossa vasemmalle kiihtyi vähän

Parannusta:
meni kivan rauhallisesti
löytyi vaihdot
todella paljon paremmin kuin samantyyppisellä tehtävällä viimeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora