maanantai 1. kesäkuuta 2020

Entistä lämpimämpää ja letkeämpää

Maanantai-iltana oli taas perinteinen koulutunti kuudella ratsastajalla. Lämmintä ihanan aurinkoinen +22°C. Kenttä oli kasteltu ja suolattu eikä pölissyt yhtään, ihanaa!

Kerrankin myös ratsu oli valmiiksi hommissa eli Una meni tuplat. Sain siis valmiiksi lämmitellyn ratsun. En edes muista koska viimeksi.

Aloitettiin tekemällä käynnistä pysähdyksiä. Siinä lomassa pyörittelin voltteja ja taivuttelin Unaa notkeammaksi ja kepeämmäksi. Tänään tämä oli yllättävän nopea toimenpide ja vaati noin puolikkaan voltin. Pysähdyksistä tuli kehuja että seisoi tasan. Unohdin miettiä hepan jalkoja. Keskityin siihen että pysäyttäisin istunnalla ilman ohjaa. Ehkä silti ajatus pysähdykseen ratsastamisesta unohtui. En tiedä jäikö joukkoon huonojakin pysähdyksiä mutta ohjasta ei tarvinnut juuri ottaa missään vaiheessa.

Jo käynnissä ruvettiin tulemaan keskilinjaa suoraan kohti opea. Ensimmäisellä kerralla kiemurreltiin n. 30 cm molempiin suuntiin eikä taidettu olla ihan linjallakaan. Parilla toistolla parani vähän muttei tullut hyväksi. Sitten ruvettiin tulemaan jo ravissa. Ravissa homma oli paljon helpompaa ja Una luontaisesti suorempi. Muualle sai tehdä voltteja mutta piti pysyä omalla puolella kenttää.

Tätä tehtiin koko alkuverkka. Oli lopulta aavistuksen tylsää ja yksitoikkoista. Una kulki tasaisesti ja pyöreänä. En taas tiedä painuiko kuolaimen alle. En kysynyt eikä siitä tullut koko tunnin aikana mitään kommenttia.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin samalla kuviolla. Ravin sai istua alas. Parin kierroksen jälkeen ruvettiin nostamaan kentän keskipisteestä laukka. Jatkettiin laukassa suoraan, lyhyen sivun ympäri, pitkälle sivulle sai tehdä voltin ja pitkän sivun puolessa välissä takaisin raviin.

Alkuun Unaa piti suoristella nostoissa. Ohje oli nostaa mahdollisimman vähällä jalalla ja yrittää tehdä nosto pelkällä istunnalla. Laukat kyllä nousivat ilman pohkeita mutta askeleen verran myöhässä ja löysemmin. Suoruus parani. Volteilla piti ajatella aktiivista poljentaa takajalkoihin.

Una oli laukassakin rento ja tasainen. Eikä kiihdytellyt kuin joskus ravissa keskilinjalle käännyttäessä. Senkin sai haltuun paremmin pyytämällä vähän lisää kuin vetämällä ohjista. Ravissa tein vähän omia temponmuutoksia välillä.

Mitään tämän ihmeempiä ei tehty. Vihdoin kouluratsastuskin tuntui aika helpolta. En tiedä alkoiko tämä jo eilisestä vai oliko nyt syynä pohjille verkattu heppa vai lämpö. Toivotaan kuitenkin että tilanne säilyy.

Ongelmia:
en tiennyt painuuko ratsu kuolaimen alle eikä siitä tullut mitään kommenttia
suoruuden kanssa oli vähän säätämistä
laukannostot istunnalla olivat aavistuksen löysiä

Parannusta:
ihanan lämmintä!
kenttä ei pölissyt
todella tasainen ja rento ratsu läpi tunnin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora