lauantai 30. toukokuuta 2020

Toinen päivä vielä helpommin

Lauantaina maastoestetreenit jatkuivat. Aloitusaika oli 10.30, joten kello soi 6.45. En ole aamuihmisiä. Muu meni sujuvasti mutta Unaa piti taas hetki houkutella koppiin. Yritti pöljä kävellä suoraan keskijakajaan pahki. Matkusti siivosti. Lämmintä mukavat +17°C.

Aikatauluni oli ihan passeli ja ryhmän toinen ratsukko löytyi parkkipaikalta. Lähdettin sitten samaa matkaa maastoon alkuverkkaamaan. Siellä oli epäilyttävän hiljaista. Samoin Una oli yllättävän rauhallinen. Tänäänkin oli kimblewickit muttei edes yrittänyt kiihdytellä. Mentiin takalenkki ympäri ravissa ja laukassa. Ei mitään ongelmia. Vastaan tuli edellisen ryhmän tyypit loppuverkoillaan.

Tuotakaan mökkiä ei hypätty.


Esteet olivat tänään vaihtaneet vähän paikkoja. Aloitettiin puhelinpylväsesteellä, jota ope kutsui trakiksi. Ympyrällä kolmisen kierrosta putkeen molempiin suuntiin. Helposti. Una meni mieluummin vasenta laukkaa. Tänään tuli alkuun vähän enemmän kommentteja ja tykkäsin. Taivuta sisäpohkeen ympäri.

Sitten hypättiin vähän eri tehtäviä kuin kaveri. Pidempi 6 hypyn pätkä: kavaletti nyppylän päällä, talo, renkaat, traki, ja renkaat ja talo takaisinpäin. Sitten toinen lenkura, johon sisältyi myös uudet renkaat, eilen hypätty laavu ja hauta. Tultiin hauta myös takaisin. Ei sitten mitään ongelmia! Kommentti oli että palatessa asentoni oli hyvä hautaa lähestyessä.

Sitten lähdettiin kohti lampea. Ravattiin ensin lätäköiden läpi kaverin kanssa. Ongelmitta. Me hypättiin ensin pieni punainen sianselkä ja pikkuvesi perään. Askel jäi vähän lähelle. Seuraavalla kierroksella sama alku, perään lammen jälkeen veden alle jäänyt polunmutka ja perään eilen hypätty vihertävä sianselkä. Siihen tuli vähän laajempi hyppy ja ensimmäinen pieni etujalkakopsaus tälle viikonlopulle.

Se kuitenkin riitti ja siitä sai jatkaa suoraan jäähdyttelylenkille. Una laukkasi kivan rauhassa myös yksin. Pudotin raville ja sekin oli rauhallista. Hetken päästä löytyi kaveri ja ravailtiin takalenkki vielä yhdessä.

Jos eilen oli helppoa niin tänään oli vielä helpompaa. Ei jännittänyt rahtuakaan missään vaiheessa. Samalla jäi sitten ne huikeat onnistumisen elämykset tulematta. Suunnilleen yhtä jännää kuin omalla estetunnilla 60 cm radan hyppääminen. Ehkä tarvitsisin vähän isompia esteitä. Nyt alla on kunnon opetusmestari. Voi kuvitella itsekin osaavansa jotain.

Tämän päivän hankalin osuus oli saada humma tallin pihalla takaisin koppiin. Juurtui lastaussillalle. Ei siinä tolkuttoman kauaa mennyt, ehkä viitisen minuuttia. Mutta silti turhaa säätöä. Onneksi oli kouluraippa apuna niin sain yksin laitettua painetta taakse. Taisin sitten unohtaa raippani maneesin viereen pihalle. Pah! (Myöhemmin löytyi lainavinkasta ja sain sen takaisin.)

Ongelmia:
lastaus
muutamia vääriä laukkoja
niin helppoa että oli jo vähän tylsää
kouluraippa hukkaantui muutamaksi päiväksi

Parannusta:
Una oli todella rauhallinen
sorsat eivät enää kiinnostaneet
ei katsonut mitään vaan kaikesta helposti yli

Hyppykooste GoPro, Virpi + Anna. Osa videoista saattaa olla väärässä järjestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora