keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Väistöjä Unallakin

Keskiviikkona Hemppa-silkkiturpa olisi täyttänyt 13 v. Mietin Hemppaa pitkin päivää eikä ollut kovin iloista. Kamala ikävä edelleen.

Koska keli oli taas lämmin (+11°C) ja aurinkoinen, päädyin kysymään tuntipaikkaa. Mahduin taas viimeiselle tunnille ja ratsuksi tuli Una. Luulisi että pikkuhiljaa tammalla rupeaisi olemaan pihalla tuplaloimessa kuuma. Varustin itse tuntikaverin tuodessa varusteet ja pitäessä samalla toiveesta kuskille alkulämmittelyjä.

Ratsailla tuli lämmin ja toppaliivi lähti parin kierroksen jälkeen. Poolo ja seurapusakka oli hyvä määrä vaatetta. Silti taisin nykiä hihoja ylemmäs.

Aloitettiin taas vähän pidemmällä ohjalla taivutellen. Mutta nyt ei tehty ravi- eikä laukkahölkkää kuten maanantaina vaan ruvettiin tekemään väistöjä heti alusta asti. Taas siis pitkän sivun alusta väistö keskelle kenttää. Voltti keskipisteestä uralle ja voltin jälkeen lähes keskilinjaa pitkin suoraan kohti lyhyttä sivua. Taidettiin alkuun tehdä molemmille sivuille. Sitten välillä mentiin kevyttä ravia volttien jälkeen seuraavaan väistöön asti ja jossakin vaiheessa tehtiin toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura. Lopulta tultiin väistötkin ravissa.

Una jolkotteli aika tasaisesti ja väisti ihan hyvin. Kuskilla oli taas ongelmia hahmottaa missä takaosa meni. Huomasin kyllä suuret liikkeet mutta esim. kommentti siitä, että takaosa meinaa johtaa väistössä, tuli ihan yllätyksenä. Tarpeen mukaan väistössä sai taas vaihtaa asetusta menosuuntaan. Ravissa väistö oli ehkä jopa helpompaa. Lopputuntia kohti Una lähti vähän vyörymään väistöissä. Eli jälkimmäinen suunta (vasen kierros) oli hankalampi.

Tänään väistöihin meni niin paljon aikaa ettei ehditty tehdä suunniteltua laukkatehtävää. Vähän harmi. Pyörittiin sitten vain hetki laukkaa päädyissä eri suuntiin. Taas vähän turhan etupainoista enkä saanut kevennettyä. Mutta vauhti pysyi hallussa. Positiivisesti suunnanvaihto ravin kautta oli tänään maltillinen ja nätti.

Loppuraveissa Una taisi kulkea taas ihan asiallisesti pidemmälläkin ohjalla. Käyntiin tuli istunnalla kun päästin ohjat pois. Tosin nyt ei autopilotilla vaan vasta muutaman raviaskeleen jälkeen.

Ongelmia:
alaselkäni oli valmiiksi oikealta kipeä
polveni halusivat taas puristella koulusatulaa liikaa
en Unallakaan tuntenut kovin tarkkaan missä takaosa meni
pari vesilätäkköä reunoilla

Parannusta:
kivan lämmintä
ei pölissyt
Una väisti näppärästi
vihdoin puut rupeavat vihertämään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora