maanantai 25. toukokuuta 2020

Etäisesti kouluohjelmien osia

Maanantaina ratsuksi tuli taas Una. Tarvikkeet piti käydä hilpaisemassa onneksi melko tyhjästä tallista itse. Satula oli hukassa. Onneksi sain toimituksena Hempan yleispenkin koska Veksun kuski laittoi mieluummin koulusatulan. Tunnilla oli 6 ratsukkoa ja lämmintä oli n. +17°C. T-paitakeli. Tosin tuuli sen verran että vain ratsailla tarkeni ilman pitkähihaista.

Tallin junnut ovat lähdössä 1,5 viikon päästä koulurataharkkoihin. Jahkailun jälkeen totesin että Unan kanssa emme lähde. Treenaaminen on tässä vaiheessa hyödyllisempää.

Alkutunnista tehtiin siirtymiä. Käynnistä seis ja takaisin käyntiin. Una kuunteli suht pienet avut. Yritin pienentää niitä entisestään ja olla käyttämättä ohjaa. Ihan ei aina onnistunut. Sekä yritin nopeuttaa eteenlähtöjä. Ravista taidettiin ottaa siirtymiä käyntiin. Skarppasin taas etten vedä ja Una kulkikin kivasti. Ei tehty mitään kovin ihmeitä ravissa, hyvin meni.

Tämän päivän laukat sai ottaa vastalaukkoina. Ja niin pyörittiin molempiin suuntiin vastalaukassa kenttää ympäri. Ympyröitä sai yhä tehdä päätyihin ja keskelle. Ensin vasen kierros ja oikea laukka. Lopuksi hetki myötälaukkaa. Ja sitten oikea kierros ja vasen laukka. Molemmat vastalaukat olivat tänään yllättävän kankeita alkuun. Yritin taivutella. Plussaa oli että meno pysyi rauhallisena eikä kiihtynyt yhtään. Eikä pudotellut laukkoja pois. Lopuksi myös oikea laukka myötälaukkana. Helpottui selvästi loppua kohti.

Ongelmia:
molemmat vastalaukat tuntuivat vähän kankeilta tänään

Parannusta:
ei pahaa vyörymistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora