lauantai 28. maaliskuuta 2020

Vaihtoharjoituksia vyöryen viimassa veto pois

Perjantain ja lauantain välisenä yönä migreeni haittasi elämää. Yllätyin suuresti että taittui aamuksi. Veto oli kuitenkin yhä aika pois. Mutta koska mihinkään ei sattunut ja pysyin hyvin tolpillani niin lähdin tallille.

En ollut hevosjaosta tänään kovin mielissäni: Una. En tulisi jaksamaan sen vyörymistä.

Lämmintä oli +5°C ja vasta kentällä tajusin kaamean tuulen. Säätiedotuksessa luki 8 m/s mutta oli kevään pahin viima itselleni toistaiseksi. Bussipysäkin pelti rämisi ja Unakin säikähti. En muista että tamma olisi ennen säikkynyt. Positiivista että kenttä oli kuivunut sangen hyväksi. Märkää oli enää hieman päädyissä. Keskeltä oli jopa paikoin kuiva.

Ratsukoita tunnille tuli 5. Tänään tehtiin vaihtoharjoituksia puomeilla.

Käyntipätkää tuli alkuun sen verran että ehdin vähän taivutella. Onneksi Una tuli sen verran avuille että ravissa oli asiallista jatkaa. Meidät laitettiin heti tehtävänannon jälkeen päivän kuviolle kiertämään kenttää kahdeksikolla. Suuntaa vaihdettiin radan poikki puomien yli. Tein päätyihin ja muualle tarpeen mukaan voltteja ja ympyröitä. Eli aika paljon. Nyt Una ei kiirehtinyt omiaan vaan raviosuus oli aika leppoisa. Saatiin kierros toisensa jälkeen kehuja hyvästä reitistä. Tultiin kaarevalla tiellä pitkän sivun puomilta lyhyen sivun puomeille. Una vähän hätkyi räminöitä välillä mutta se ei haitannut suuremmin tekemisiämme.

Laukassa mentiin ensin vain yhteen suuntaan. Ei osuttu puomeille ja Una lähti vyörymään. Sain luvan huilia välillä tarpeen mukaan. Huilit tulivatkin tarpeeseen. Lopulta tajusin että tehtävä onnistuu paljon paremmin kuin tullaan pienessä laukassa sisään ja yritän pitää menon hallittuna. Aika monta yritystä vaati että vasen kierros onnistui.

Vaihdoin kierroksen oikeaan ja vaikka oikeassa laukassa humma oli enemmän mutkalla niin tehtävä taisi mennä kerralla oikein. Samoja askelmääriä kaarille ei kyllä tullut mutten stressannut siitä.

Sitten lähdettiin tekemään vaihtoja. Una lähti taas vyörymään enkä tuntenut takapuoleeni kumpi laukka meillä on. Una hoiti vaihdot itse ja kiihdytteli samalla. Vaihdot siis tuli mutta ei ollut mitenkään täsmällistä. Välillä aina käveltiin hetki ja sitten mentiin pari kierrosta tehtävällä. Tässä oli kivan paljon aikaa. Viidelläkin ratsukolla meinasi olla välillä ruuhkaa, joten onneksi meitä ei ollut enempää.

Lopuksi ope ehdotti että kokeilisin kevyttä istuntaa. Se olikin itselleni paljon helpompaa mutta samalla lakkasin kunnolla vaikuttamasta Unaan ja lähinnä matkustin. Mentiin reippaammin ja yhä Una hoiti vaihdot. En nyt tiedä menikö yhtään sen paremmin.

Loppuraveissa jaksoin taas hyvin kun vyöryminen loppui. Tasaista menoa eikä kiihdyttelyjä.

Kiva tehtävä ja ehdotin että otetaan joskus uusiksi kun olen vähän paremmissa voimissa.

Ongelmia:
nuutunut kuski
hirmuinen tuuli
Unakin vähän säikkyi
laukka oli aika vyöryvää
en tuntenut takapuoleeni kumpi laukka
en osannut tehdä vaihtoja

Parannusta:
osasin tehdä ravissa todella täsmälliset tiet
ravissa jaksoin hyvin
löytyi vaihtoja (Una teki itse)
sain laukkaa vähän himmailtua
osasin tehdä oman jaksamiseni puitteissa

Tunnin jälkeen kävin taas halailemassa Hemppaa. Humma oli taas ryöttäinen. Onneksi innokkaat lapset tarjoutuivat harjaamaan sen. Häntä oli yhä ihan kakkainen eikä humman mahakaan vielä ihan kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora