perjantai 3. elokuuta 2018

Taas Niinisalossa, eri suokkitammalla

Päädyin tänäkin vuonna Niinisaloon. Aikataulun puolesta kenttäleirille, ei alkeiskentälle. Tosin tämä meni silti sisällöltään alkeiskentän puolelle. Leiriläisiä oli tällä kertaa 4 ja hevoset jaettiin kuskien koon mukaan. Meinasin saada pv-ruunan mutta otin mieluummin suokkitamman. Alleni tuli siis Maini, 20 v.

Ensimmäinen tunti oli ratsastustason toteaminen kentällä. Alku meni hyvin samaan tapaan kuin vuosi sitten. Käyntiä ja ravia melko pitkällä ohjalla. Välikäynnit. Sitten kuviota, jossa toisella pitkällä sivulla tehtiin käyntiväistö sisään ja takaisin, toisella käyntiavo, väistön jälkeen laukkaan ja pääty-ympyrä. Kulmiin ravivoltteja. Mainilla oli välillä vähän kiire, lähinnä käynnissä. Ensin vasen kierros ja oikea tuntui helpommalta. Jos humma kiiruhti niin sisäohjalla ylös taivuttaminen auttoi. Kulki ihan mukavassa muodossa ja laukat menivät kauniisti tasapainossa.

Esteitä tultiin loppuun vain 4 hypyn kääntörata, korkeutta n. 60 cm. Me saatiin kunnia aloittaa. Lähes joka hypyltä tultiin väärässä laukassa alas mutta humma vaihtoi itse lennosta myötäiseksi. Yritti kiihdytellä kohti esteitä eikä ollut niin tasaista kuin olisin halunnut. Eikä sitten hypättykään enää enempää. Hyvin niukasti sain siis juonesta kiinni Mainin kanssa esteillä.

Loppukäynnit käytiin tietä pitkin maneesin pihalla. Pitkin ohjin käveli rauhassa, jos yritti pitää tuntumaa niin tarjosi ravia. Humma hikosi märäksi, keli oli hellerajoilla. Pesu onnistui omin avuin hyvin pihalla.

Ongelmia:
alkutunnista oli ruuhkaisaa vaikka meitä oli vain 4
välillä Maini ei malttanut kävellä
vääriä laukkoja esteiltä

Parannusta:
kuskille ei ollut raskasta eikä tullut kuuma
sangen tasainen ja suoraviivainen ratsu
keveni laukkaympyrälle kouluhomman lopuksi ja tasaisesta muodosta tuli kehuja
ei empinyt esteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora