tiistai 28. elokuuta 2018

Turhan vähäistä vaikuttamista

Viime tiistaina meni Sakun kanssa niin huipusti, niin eihän sellainen tietenkään jatku kahta viikkoa putkeen. Jatkoin Sakulla, mentiin kentälle ja ratsukoita tunnilla oli 6. Kentän toisessa päässä oli iso vesilätäkkö, joten välillä tehtiin lyhyempää reittiä. Kelinä hämärtyvä +15°C.

Saku oli edellisellä tunnilla hommissa ja se vähä kun katsoin niin näytti oikein reippaalta. Edellinen kuski vähän hämmästeli kommenttiani reippaudesta. Taisi olla kyse ihan tavallisesta ihmisten välisestä kommunikaatio-ongelmasta.

Saku oli alkuun oikein kivan tuntuinen. Ehkä jäin vähän varomaan ja ratsastin turhan hellästi. Jatkettiin vaikuttamisella ja reagoinnilla. Avoja. Käyntiä, kevyttä ravia, myöhemmin harjoitusravia. Ravissa Saku toimi alkuun taas käyntiä paremmin. Taivuta huolellisemmin. Tänään kartteli yhtä kulmaa vain hieman. Lopulta huomasin että vasempaan käteeni rupesi sattumaan ja humma oli nahkea taipumaan. Sen lisäksi se kompasteli. Pakko oli sisuuntua ja meno parani kovasti. Eikä tähän paljoa vaadittu. Ope kysyi että miksen tehnyt sitä jo aiemmin. Niinpä!

Laukat otettiin pääty-ympyröillä ja tässä vaiheessa Saku toimi hyvin. Laukat nousivat näppärästi ja sain ratsastettua rennosti. Hummakin pysyi rentona. Alassiirtymissäkään ei juossut pahasti vaan sain sisäjalan käyttöön.

Tehtiin ohimennen takaosakäännökset molempiin suuntiin. Niistä ei tullut kovin hyviä. Painoni oli väärään suuntaan kun pitäisi olla menosuunnan puolella. Ja käytin kuulemma liikaa apuja. Yksi sakkokierros saatiin mutten oikein ehtinyt prosessoida asioita valmiiksi kun jo lopetettiin. Taivutuskin jäi taas vajaaksi. Mutta jospa tästä vielä viikon päästä jatketaan. Etuosakäännökset ovat kuulemma vain harjoittelun apuna. Mutta takaosakäännökset valmistelevat hevosta laukkapiruetteihin. Ja taivutuksen suuntaan meneminen eli takarit sekä sulku ovat hevoselle vähemmän luontaisia.

Ongelmia:
kompasteli ravissa
kuskin vasemmassa kädessä oli huonoja tuntemuksia painavasta ratsusta
alkuun ratsastin turhan varovasti
vasen chapsi rullautui laukassa nilkkaan
taivutin yhä välillä liian vähän

Parannusta:
lopputunti meni paljon paremmin
laukat sujuivat kivan näppärästi
eteni ihan ok läpi tunnin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora