perjantai 18. elokuuta 2017

Niinisalossa ensin kentällä ratsastustaidon toteaminen

Nyt viikonloppuna oli vihdoin aika päästä myös Niinisaloon. Aiheena alkeiskenttäleiri. Ensimmäinen tunti oli kentällä teemalla ratsastustaidon toteaminen. Olin erittäin yllättynyt kun meitä leiriläisiä oli tunnilla vain 2.

Ratsukseni sain 6-vuotiaan pienen suokkitamma Tintin. Vähän hyöriväinen tyyppi. Vaikka varoitettiin poistumistaipumuksista niin jätin sitomatta kiinni. Toista takasta putsatessa avasi sitten karsinan oven ja kun laskin jalan niin humma käppäili vastapäiseen karsinaan. Eikä muutenkaan ihan tuntunut kunnioittavan läsnäoloani.

Ratsailla tuntui pitkin ohjin vähän venkuralta mutta tuntumalla olikin oikein kiva ja tasainen. Tosin pitkien alkukäyntien jälkeen myös ravattiin ohjat löysällä ihan hyvä tovi ja pidettiin lepohetki ennen tuntumaa. Ravissa oli vähän viipottaja.

Tehtävänä tultiin pitkän sivun loppuun käynnissä voltti, lyhyt sivu avoa, seuraavaan kulmaan voltti. Pitkällä sivulla pohkeenväistö sisään, suoraan ja väistö takaisin uralle. Heti väistön jälkeen laukka ja päätyyn ympyrä. Raville ja puomien yli. Suoritettiin yllättävän siististi. Vähän oli ongelmia tietää väistöissä missä ratsun perä menee. Väistö ja avo ohjeistettiin tekemään pienemmissä pätkissä koska hepo on suht kokematon. Tätä kolmisen kertaa molempiin suuntiin. Pääosin puomit menivät siististi kopsumatta.

Sitten puomit lähtivät nousemaan esteiksi. Ensin tultiin ravissa sisään eikä hepo kovin herännyt vielä tässä vaiheessa. 2 laukan väliin tuli 3 ja kuski oli menossa etukäteen. Kun kaikki esteet olivat pystyssä ja tultiin laukalla oli meno oikein siistiä. Ensin vasen kierros ja vikalla kierroksella ope väitti vikan olevan metrissä. Näytti ehkä kasikymppiseltä. Tosin tamma teki aika ison hypyn.

Oikeassa kierroksessa sama juttu. Nyt ratsu rupesi kuumumaan ja sai pidättää ihan kunnolla että tultiin maltillisesti sisään. Joitain kopinoita tuli mutta pääosin oikein siististi. Tosin joka kerta vasemmassa laukassa alas. Tarkistusmittaus sanoi että vika oli korkeimmillaan 95. Näytti pieneltä ja mentiin aivan mukavuusalueella.

Loppuun vielä käyntiä ja vähän hölkkää. Tamma pääsi pesulle koska hikosi märäksi. Kelinä puolipilvinen ehkä +18°C. Kuskillekin tuli t-paidassa ja turvaliivissä kuuma.

Ongelmia:
karkasi karsinasta
joka hypystä vasemmassa laukassa alas

Parannusta:
esteet meni helposti
ihanan innokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora