tiistai 7. elokuuta 2018

Etukenotusta ja ratsun jännitystä

Tiistaina oli aika syyskauden Riitoille. Kerrankin sai paljousalennusta ja 5 kerrasta 190 euroa 5 hengen ryhmässä oli oikein kohtuullinen. Kertahinta yhdelle käynnille taisi olla 46 euroa.

Olin jo oppinut todennäköiset ratsuni ja jätin raipan pois. Vaan nyt ei tullutkaan Sakua vaan taas Sepe. Humma oli aiemmin mennyt yhden tunnin alle. Hoitaessa oli oikein symppis. Oli saanut kesäkaljun ja harja oli kynitty ihan lyhyeksi. Hummalle vaihdettiin vielä kolmipala varsiniveleen ennen tuntia.

Mentiin kentälle. Lämmintä oli vähän päälle +20. T-paidassa tarkeni hyvin. Kivasti myös tuuli vähän eikä ollut ötököitä. Melko pian tultiin keskiympyrälle. Tänään käytännössä koko tunti väisteltiin ratsun takaosaa ulos. Enkä muistanut välillä suoristaa.

Alkuun Sepe oli kankea ja jännittynyt. Yritin värkkäillä liikaa ohjalla. Ope ehdotti tasaista tuntumaa ja että tekisi ohjasotteet molemmilla ohjilla kunnes ratsu rupeaa rentoutumaan. Muistutti myös että Sepe on näistä veljeksistä epäluuloisin. Aika kauan menikin että rupesi rentoutumaan. Alkuun tuntui että oli hidas, sen jälkeen en meinannut saada pidätteitä läpi että olisin saanut takaosaa siirrettyä.

Alun jälkeen siirryttiin koko uralle. Hetken päästä kevyeen raviin. Kyllä humma pikkuhiljaa tasoittui ja tuli rennompiakin pätkiä mutta ihan tasaisena en saanut sitä pysymään. Enkä ollut ihan varma että yritettiinkö tehdä väistöä vai avoa vai mitä. Myöhemmin istuttiin ravissa alas. Paino paremmin satulaan eikä saa etukenottaa. Tästä tuli useammin sanomista. Kertaalleen myös että kädet lähemmäs toisiaan. Helpointa oli pituushalkaisijalla kun tunsin todella selvästi hepan kallistelut ja sain ne korjattua.

Laukat otettiin nostoina pääty-ympyröillä. 3 ratsukkoa meidän ympyrällä. Noin puoli kierrosta laukkaa ja puoli ravia. Molemmissa yhä perää ulos. Nosti laukat aika näppärästi eikä juossut niiden jälkeen kovin pahasti ravissa. Ihan hyviä pätkiä.

Loppuverkassa vasen taisi olla helpompi kierros. Vaikka ope sanoi tunnin aikana oikeaa rennommaksi niin tuntui työläämmältä saada poikitusta.

Sepe tasoittui kovasti loppua kohti. En muistanutkaan että sen kanssa oli näin epätasaista. Tai sitten vaatimustasoni on ollut paljon alempi. Onneksi ensi viikolla harjoitukset jatkuvat.

Ongelmia:
oli alkuun todella kankea ja sangen jännittynyt
yritin värkätä liikaa ohjilla
etukenotin jatkuvasti

Parannusta:
ei juuri ötököitä
tasoittui pikkuhiljaa
keskilinjalla oli helpompaa
nosti laukat näppärästi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora