lauantai 25. elokuuta 2018

Itsenäinen kenttä-maasto-kenttä

Lauantaina menin Hempalla itsenäisesti koska sopivaa tuntia ei ollut tarjolla. Keli oli aamusta sateinen, joten jätin reissun illalle. Tarkoitus oli mennä iltapäivän puolella mutta koska ei ollut mitään kiirettä eikä aikatauluja niin kerrankin ehdin syödä kotona rauhassa ennen tallireissua. Yhä oli pilvistä, keli vähän alle +20°C.

Tallilla löytyi extempore seuraa minimaastoon. Ehdittiin Hempan kanssa aloittaa itseksemme kentällä kuten haaveilinkin. Vaan ei ollut kovin hääviä. Ratsu ei ollut avuilla, ei meinannut pyöristyä ravissa millään ja tuntui kaatuvan vasemmalle. Ravissa myös askelsi taas kummallisesti useamman kierroksen.

Meno ei ehtinyt parantua siihen mennessä kun lähdettiin maastoon. Hemppa meni edeltä ja kun kaveri tuli perässä niin mitään kiemurtelua tai hidastelua ei ollut. Tänään yritin keskittyä että pidettäisiin koulumoodi maastossakin. En siis antanut hölkötellä pitkällä kaulalla. Ravissa vähän neuvoteltiin mutta pikkuhiljaa muoto rupesi paranemaan. Kaveri ei halunnut tehdä alkuverkkaa pidempää lenkkiä. Itse päätin samoilla tulilla kiertää Kotakankaan lenkin.

Kun Hemppa tajusi ettei kaveri ole enää perässä niin ravi vähän hidastui. Ei kuitenkaan tarvinnut suuremmin ruveta patistelemaan. Pelästyin että metsässä on ylimääräisiä öttiäisiä, joten mentiin metsäpätkä aika reippaasti ravissa ja laukassa. Eikä kukaan hyökännyt kimppuun. Ei hirvikärpäset (ei niitä taida tuolla olla) eikä metsästäjät. (Kuskilla oli huomioliivi.)

Loppumatkasta Hemppa rupesi olemaan aika hyvä. Ei kävelty ohitustilanteita enempää vaan huristelin ravissa pihalle asti. Hemppa ei ollut kovin mielissään kun tajusi että mennäänkin vielä kentälle. Tässä vaiheessa meno oli sellaista että tästä voisi aloittaa.

Ravissa oli vihdoin tasainen. Mutta yhä tuntui kaatuvan vasemmalle. Yritin suoristella muttei tullut priimaa. Laukkaa mentiin pidemmät pätkät molempiin suuntiin. Reippaammin rullasi ok, hitaammin huonommin. Mutta pysyi hitaammassakin laukassa pudottamatta raville ja oikeaan kierrokseen muotokin oli ihan hyvä. Vasempaan avoimempi.

Kun loppuraveissa tasoittui hyväksi niin palkkasin loppukäynneillä. Ei tänään mitään ihaninta. Tarvitsisi pari päivää lisää taivuttelua.

Ongelmia:
kankeilu alkuun
yhä tuntui aluksi ravissa huonolta
tuntui kaatuvan vasemmalle

Parannusta:
maastossa nätisti
kentällä meno parani loppuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora