lauantai 4. elokuuta 2018

Entinen kenttäratsu illan bonushevoseksi

Kahden maastoestereissun jälkeen poltteli vielä ratsaille. Avasin suuni ja sain vielä yhden ratsun alle. Ruunikko Online, Sannan entinen kisaratsu. Voisi kuulemma liikkua vielä useamminkin. Pitkä raippa varmuuden vuoksi mukaan. Kentälle itsenäisesti pyörimään.

©Loviisa

©Loviisa
Alkuvaroitukseksi tuli että hepalla on nivelrikkoa eli alkuun ontuu. Ja niin todellakin teki. Alkuverkkasin melko pitkällä ohjalla käynnissä, ravissa ja laukassa. Laukassa kevyessä istunnassa vain kenttää ympäri.


Tässä yritetään varmaan nokkaa alas.
©Loviisa


Ohjat tuntumalla aloitin käynnissä ja huomasin ulkoapujeni taas falskaavan. Välillä pyöristyi mutta nousi myös nopeasti ylös. Ravissa oli vielä epätasaisempaa. Myöhemmin yritin vähän istua alas mutta kun hepo rupesi tuntumaan jännittyneeltä niin jatkoin keventämistä. Pyörittelin kaarevia uria ja yritin ratsastaa nenää alas taitojeni mukaan. Ei kovin tasaista.

Humma oli herkästi jännittyvää tyyppiä.
©Loviisa


Laukat nousivat paremmin käynnistä, ravista ei kovin hyvin. Siinä sama juttu tasaisuuden kanssa. Yritin tehdä vaihdot mutten osannut. Mentiin sitten vastalaukkaa. Loppuraveissa polki paremmin alleen eikä juuri enää könkännyt. Siinä rupesi tasoittumaan paremmin tuntumalle. Myös vähän pidemmällä ohjalla. Oikea kierros oli helpompi. Vasemmassa meinasi olla oikealle ohjalle vähän tyhjä ja kun pidin siitä niin nenä kääntyi ulos.

Kuski keskittyy ihan vääriin asioihin.
©Loviisa


Lopuksi rupesi tihuttamaan. Takaisin karsinaan hummalla oli vähän kiire. Hoitohommat sujuivat ongelmitta.

©Loviisa


Ongelmia:
ei olisi halunnut kentälle vaan jumi joka kerta portille
en osannut pitää ratsun haluamaa tasaista tuntumaa
ohjan pidätteistä nosti päätä enkä muuten osannut hidastaa
könkkäsi aika pahasti
rupesi satamaan

Parannusta:
liike parani vertyessä
tuntuma tasoittui

Ohimennen kyselin opelta että miten tästä kannattaisi jatkaa kehittymistä. Vastaus oli aika yllättävä ehdotus hakea Saksasta joku nelivuotias. Ekana vuonna mihiharrastetta, 5 v harrastetta, 6 v tuttaria ja 7 v helppoa. Kuulemma minun taitoni riittäisivät sellaisen kouluttamiseen. Ihanan optimistista. En taida silti vielä uskoa. Enkä ole helppoon asti vielä edes ajatellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora