torstai 16. elokuuta 2018

Assi myös koulutunnilla hyvä

Torstaina menin huomattavasti innokkaampana tallille koska eilen meni niin kivasti. Assi oli tänään nyrpeämpi ja yritti vähän hyöriä karsinassa.

Maneesissa oli mennessä eilistä pahempi ruuhka ja oltiin viides ratsukko paikalla. Onneksi myöhemmin saatiin olla hetki yksin. Meidän jälkeen jäi vielä 2. Pihalla oli mennessä parikymmentä astetta, maneesissa yhä t-paitakeli.

Käynnissä Assi oli tavalliseen tapaan hidas. Tehtiin taas alkuun volttikahdeksikkoa melko pitkällä ohjalla. Oma keskittymiseni häiriintyi ohittaviin ratsukoihin. Vaikka aika hyvin pysyttiin uran sisäpuolella. Oikea kierros oli yhä hankalampi. Pohdin että menee varmasti 2 kk että rupean saamaan oikeasti juonesta kiinni miltä pitäisi tuntua. Ulkoa ei saanut jäädä pitämään mutta piti kuitenkin huolehtia että lavat eivät karkaa. Oikea käteni ei tuntenut juuri mitään. Jalkojen kanssa sama juttu, ei saanut jäädä kannattelemaan tai puskemaan eteen. Jatkuva puristaminen kielletty. Tietysti. Sisäjalkaa piti muistaa käyttää ja taivuttaa. Sen unohdin aina ensimmäisenä. Eikä käynti saanut hyytyä.

Kevyessä ravissa Assi heräsi paremmin liikkeelle. En muista enää tarkkaan mitä kuvioita teimme. Asetuksia ympyrällä sisään ja ulos ainakin jossain välissä. Eikä saanut painua uralle. Oikeassa kierroksessa ainakin kuski unohti välillä kääntää.

Laukassa tehtiin viime viikon tapaan loivia kiemuroita. Nyt huolella asettaen kaarteen suuntaan. Oikeassa laukassa meinasi kaatua samalla kohti uraa. Myöhemmin laukat paranivat sangen kivoiksi ja tasapainoisiksi. Löytyi se asetuskin. Tavalliseen tapaan siirtymät olivat laadultaan aika laidasta laitaan.

Välikäynnin jälkeen tehtiin ensin avon kautta takaosakäännöksiä. Huomattava parannus edelliseen kertaan. Assi malttoi eikä kiirehtinyt. Viimekerran kääntelytreeni tuntui auttavan itseäni. Vasemmasta oikeaan kierrokseen alkuun ruuvasi, mutta se parani. Toiseen suuntaan kuviosta tuli alkuun turhan suuri mutta sekin parani. Koska meni ihan asiallisesti niin tehtiin vain noin kolmesti molempiin suuntiin. Avotkin olivat aika jees.

Sitten ympyrälle harjoitusravissa. Tämä oli tunnin hankalin osuus. Assi rupesi kiirehtimään alta enkä saanut sitä kunnolla rentoutumaan. Jokin omassa elastisuudessanikin meni pieleen. Selässä oli helppo olla mutta jousto tuntui tulevan väärään paikkaan. Näytti pomppuisalta. Keskivartaloa käyttöön, kaipasi ope. Omasta mielestäni yritin jo. Oikean nyrkin pystyssä pysymisestä tuli muutaman kerran sanomista. Kumpaankaan suuntaan meno ei parantunut kunnolla. Tästä jatkettiin kevyeen raviin ja kun hetken sain työstää loppuverkkoja itse niin tilanne parani. Ihan helposti se ei tullut. Assi vyöryi pidätteitä vasten eikä ollut apujen välissä. Oikea ohja meinasi jäädä tyhjäksi eikä malttanut hidastaa. Pientä säätelyä ja taivutteluja. Olisin voinut hinkata vielä vähän pidempäänkin.

Lopulta ope pyysi takaisin ympyrälle oikeaan kierrokseen. Ja istumaan alas. Olin vähän tönkkönä ja pelkäsin että pienestäkin liikahduksesta pakka taas hajoaa. Saatiin kuitenkin kierroksen verran tasaista ravia ja siitä palkattiin pitkällä ohjalla.

Jos harjoitusravia ei lasketa niin Assi oli oikein kiva ratsastaa. Loppukäynneissä jo harmittelin että ratsastukset loppuivat tältä päivältä. Kivan aktiivinen ja yritteliäs. Ihan eilisen kaltaiseen kevyeen menoon ei loppuverkassakaan päästy mutta eipä siinä enää kovin pahasti kiiruhtanut alta. Meno oli jopa aika tasapainoista läpi tunnin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla.

Ongelmia:
oikea nyrkki kääntyi kumoon
peilistä käteni näyttivät olevan turhan suorina
harjoitusravi oli päivän vaikein osuus
ei tasoittunut ihan tasaiseksi tasoittuessaankaan

Parannusta:
kivan aktiivinen
sangen tasapainoista menoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora