tiistai 21. elokuuta 2018

Henkinen linnanmäki

Tiistaina oli Heponiityn vuoro. Vaikka tänään oli kuivaa niin eilisten sateiden jäljiltä kentän toinen pääty oli lätäkkö ja mentiin maneesiin. 6 ratsukkoa ja minä sain jatkaa Sakulla. Humma oli jo valmiiksi hommissa.

Tänään aloitettiin vähän edelliskertaa vapaammin. Lopulta päädyttiin kuitenkin tekemään avoja käynnissä uraa pitkin. Peilit olivat kiva lisä ja kavalsivat että poikituksemme oli hädin tuskin havaittavaa. Kaulan liittymä piti pitää suorana ja hakea pikemminkin asetusta. Yritin saada Sakun kuulolle, kantaa omat käteni ja pitää tuntuman tasaisena ja kevyenä.

Yllättäen ravissa meno oli käyntiä tasaisempaa. Ope ohjeisti että kokeilkaa. Päivän ensimmäinen avo tuskin on niin loistava että siihen kannattaisi tyytyä. Eri asioita kokeilemalla huomaa mikä kannattaa ja mikä ei. Suoraan ei sanonut mutta rivien välistä luin että pitää uskaltaa myös epäonnistua.

Asioiden tuntemisen opettelu on kuulemma pitkä prosessi. Vertasi tätä omenan kypsymiseen. Ei auta hitsipillillä kuumentaa, palaa vain karrelle.

Pelkkiä ympyrähommia ei tänään tehty. Voltteja pitkien sivujen alkuun ja myöhemmin pääty-ympyröitä. Ravityöskentelyn lomassa sai nostaa pääty-ympyrälle laukkaa. Tänään osasin istua paremmin takanojassa. Vinkkejä tuli että heti ravisiirtymän jälkeen ei kannata pidättää vaan jatkaa taivuttamista (vai oliko väistämistä). Se auttoikin ja ravista tuli helpommin maltillista.

Laukat nousivat näppärästi. Ja kun sain ajatusta takanojasta ja pehmeistä käsistä raviinkin niin avoista tuli parempia. Saku löysi 3 uraa ja tasaisuus parani. Rupesin itsekseni tekemään pieniä temponmuutoksia. Niillä humman sai herkemmäksi, nopeammaksi ja paremmin kuulolle. Jäi hyvin odottamaan.

Lopuksi tultiin keskilinjalta väistöt uralle. Ensin oikeassa kierroksessa ja tuli superhieno väistö. Tasainen ja aktiivinen. Hieno ristiastunta. Toinen suunta oli vaikeampi. Korjailin mutta vaatimattomampaa. Toisella yrityksellä tasaisempaa mutta yhä vähän hitaampaa. Parempaa asetusta (vaiko taivutusta) kaipasi ope. Mutta tänään osasin ratsastaa pois vasemman ohjan roikunnasta eikä käsissäni tuntunut tunnin jälkeen.

Loppuraveissa humma oli sangen kiva. Nyt rupesin ratsastamaan poweria takajalkoihin. Mutta lopetettiin melko pian. Siihen olin kuitenkin tyytyväinen että humma rentoutui suunsa kanssa ja muutenkin tasoittui edestä. Eikä tänään ollut vauhdin kanssa mitään ongelmia kumpaankaan suuntaan. Välillä sai kyllä runnoa vasenta pohjetta ihan rohkeasti läpi.

Todella kiva tunti! Open jutut olivat niin mainioita että hykertelin. Tyytyväisellä kuskilla tulee tyytyväinen ratsu ja positiivinen kierre on valmis. Sopivasti hurlumheitä piintyneille ajatuksille ja hattaraa tilalle. Tulin hyvin onnelliseksi!

Ongelmia:
taivuttaminen jäi yhä välillä vähän vajaaksi
takajalat yrittivät töpöttää takana

Parannusta:
teki hienon väistön oikeassa kierroksessa (vasemman pohkeen väistö)
nosti kaikki laukat sangen näppärästi
oli tänään parhaimmillaan ravissa
ei tuntunut käsissä tunnin jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora