keskiviikko 1. elokuuta 2018

Hitaasta virkeämpään

Keskiviikkona oli Assin kouluratsastuspäivä. Vaikka eilen lopetettiin hyvään menoon niin nyt olin aika skeptinen. Keli oli sangen nautinto eli allekirjoittaneellakin meinasi kerrankin olla kuuma!

Hoitaessa Assi oli kiltisti. Oli tainnut laitumella hiota, sillä oli kuivunut ns. takkuiseksi. Suostui jopa hörppäämään maustamatonta vettä ennen ratsastusta.

Maneesissa oli edellinen valmennus menossa ja vain käveltiin alle. Humma oli taas kuin liimattu eikä juuri jalka noussut. Ei sitten ollut suurempia intojakaan lähteä sitä yksin kopistelemaan eteen.

Open kanssa aloitettiin melko pitkin ohjin. Kuskin asento kuntoon. Pyyntö, reaktio ja sitten hiljaa ja vaikuttamatta. Ja oikeasti pitää tulla se reaktio. Noin neljällä toistolla rupesi paranemaan. Sai taivuttaa ihan reilusti yli. Kevyt ulko-ohja ja myöhemmin sekä vauhdin että ulkolavan vahtiminen oli itselleni hankala kombo. Rennoista käsistä tuli taas tuhannesti sanomista. Vaan onneksi Assi heräsi liikkumaan. Välillä hiihtelyksi asti. Pitkillä sivuilla haettiin asetusta ulos mutta käänsi herkästi vain koko kaulaa.

Päivän aiheena oli vastalaukka mutta aika pitkään saatiin taas työstää siirtymiä pohjille että päästiin ensin laukkaan. Itse vastalaukkaan päädyttiin lyhyen lävistäjän kautta, mentiin kenttä ympäri ja jäätiin ympyrälle vastalaukassa. Taas jälkimmäiseen suuntaan tunsin olevani itse ihan mutkalla eli oikea laukka ja vasen kierros. Lopulta haettiin asetusta kaaren suuntaan. Hyvin Assi piti vastalaukan muttei edelleenkään ollut edestä ihan tasainen. Ohje oli että kädet vakaana ja korjaa jalalla. Laukannostoissakin kuskille tuli viilausta. Ensin heitin ohjia liikaa pois, sen jälkeen puristin liikaa nyrkillä. Vaikka näennäisesti kulki ravissa oikein päin, niin heilutteli päätä jonkin verran. Yritin seurata kädellä mukana että tuntuma säilyisi. Lopuksi yritin pitää kädet aloillaan eli välillä ohjat kävivät löysinä, välillä kiristyivät.

Loppuraveissa annettiin taas pidempää ohjaa ja haettiin muistaakseni yhä tasaista tahtia kahdeksikolla. Vaikka Assi mieluusti kulkee pitkänä ja etupainoisena niin ei kyllä erityisen hyvin venytä ohjan perässä eteen alas. Karkaa omaan patenttimuotoonsa.

Hummalle tuli ihan hiki eikä kuskikaan palellut. Harmillisesti taas vasta lopussa tuli sellainen olo että tästä voisi aloittaa. Ei ollut kuskille kovin rankkaa.

Ongelmia:
alkuun hidas
tuntui alkuun pitävän häntää vasemmalla
en osannut taivuttaa kunnolla sisäpohkeen ympäri
välillä tuntui jolkottavan alta

Parannusta:
heräsi liikkumaan
piti vastalaukat hyvin
oli kiltisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora