keskiviikko 15. elokuuta 2018

Assin vauhdikkaampi puoli

Keskiviikkona en ollut erityisen innokkaana lähdössä tallille. Assi oli kuitenkin kiltisti ja itse olin ripeä. Keli tihkuinen +15°C. Maneesissa oli jopa 3 muuta ratsukkoa kun menimme.

Käynnissä Assi oli hidas mutta ravissa liikkui ihan hyvin ja laukassa reippaastikin. Säätely vain oli heikkoa, sillä kokoamisyrityksistä pudotti raviin tai käyntiin. Ja kun käyntiä herätteli niin ehdotti ravia.

Esteitä tuli tänään 5. Yksittäinen okseri pitkän sivun sisälle. Toiselle sivulle noin 17,5 metrin suora linja ja samanlainen sekä askelta pidempi kaareva. Eli vähän kuin x.

Hommat aloitettiin ravipuomeilla. Ensin askel oli vähän matala mutta sitten ruvettiin tulemaan ihan ok. Laukassa ristikkoa. Pari kertaa laukka taisi vaihtua vääräksi. Oikeassa kierroksessa vaihtui vasempaan. Jos Assi lähti kaukaa niin riski oli suurempi. Oikeassa laukassa oli enemmän nenällään, vasemmassa oli enemmän vauhtia.

Kokeiltiin myös ponnistuspuomien kanssa. Assi kuulemma korjasi hienosti. Itse en osannut hienosäätää kaikkia askelia hyviksi. Kertaalleen jäädyin ja tultiin vielä miniaskel. Mutta yhä jäi huomaamatta ratsun venyminen juuri ennen hyppyjä. Lopulta este nousi okseriksi ja yhä ihan ok. Vasemmassa kierroksessa huomasin peilistä että esteen jälkeen tehtiin mutka oikealle. Parempaa suoraan jatkamista kaipasi ope.

Sitten tultiin suora linja. Haaveilin viidestä mutta neljään tähdättiin. Aikamoisella venymisellä neljään päästiin. Kuulemma tuli 4,25 askelta. Eikä armoa vaan yhä neljää haettiin. Perään ruvettiin tulemaan lyhyempi kaareva. Neljään sai lennättää ihan reilusti, joten päädyssä ei ollut ihan hallinnassa. Kolmoselle tuli huono tie ja pullahdettiin lähes uralle asti. Hirveillä kiemuroilla sain kuitenkin aina tähdättyä esteille. S-mutkalle 5 askelta.

Vasemmassa kierroksessa tultiin sama toisinpäin, lopuksi koko homma ja okseri perään. Oliko ensimmäinen vai toinen kerta tähän suuntaan kun Assi innostui jo päädyssä ja lähti spurttailemaan. Osuin ekalle ja välissä kiihtyi taas. 4 askelta mahtui mutta päädyssä oli taas vähän pois lapasesta. Oliko tämä vai seuraava kierros kun tein väärän laukan takia ympyrän. Yllättävän nopeasti humma tuli takaisin haltuun. Kaareva linja vähän ahtaasti 5. Myöhemmin parempi 5 ja toiselle vihdoin 4 ilman kiemuroita. Okserin jälkeen taisi taas lähteä kiihtymään. Tultiin se vielä uudestaan. Viimeinen kierros oli tosiaan huomattavasti kiitämiskierrosta paremmin hallussa.

Tuntui että tänään tuli runsaahkosti hyppyjä. Kaikki taisivat mahtua puoleen tuntiin. Esteet olivat yhä maltillisen kokoisia. Mutta tehtävässä oli tarpeeksi haastetta ja Assi ei tosiaan ollut tylsä. Ei tullut mitään bonusliikkeitä vaikka vähän pelkäsin. Ei kieltoja eikä ehkä pudotettukaan tänään mitään. Jokunen kopsahteli.

Ravissa oli yllättävän vähän kiireinen ja molempiin suuntiin tasoittui kevyeksi odottamaan. Se on hyvin se. Humma hikosi märäksi ja kävelin lopuksi vielä hetken taluttaen. Tallista taas viimeisenä ulos.

Ongelmia:
venähti hypyissä pitkäksi
jokunen väärä laukka
vauhtia löytyi jo vähän liikaakin ja meinasi olla pois hallinnasta

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
ei ollut laiska
en tiennyt että Assi pääsee noin lujaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora