maanantai 6. elokuuta 2018

Reippaampaa menoa

Viikko alkoi Assin kanssa hyppelyllä. Tänään tamma oli hoitaessa mukavan kiltti ja rauhallinen. Keli oli viilennyt ja mennessä oli vain +17°C, lähtiessä +14°C. Pelkällä t-paidalla en olisi tallireissua pärjännyt.

Maneesissa käveltiin kunnes edellinen lopetti. Saatiin siis verkata heti alusta asti koko maneesin mitalla. Ja nyt humma liikkui paljon paremmin eteen. Vain kakkajumi hidasti ja senkin sain lopulta ohitettua käynnissä.

Hommat aloitettiin taas laukassa ympyrällä puomin yli. Reitti kuntoon, säilytä myötälaukat. Molemmista suunnista. Sitten hypättiin n. 20 cm korkuiset minipystyt kaarevalla linjalla. 4 askelta väliin mutta koska sekä reitissä että vauhdissa oli vähän huojuntaa niin tultiin lähes kolmella ja jopa viidellä. Ihan täydelliseen ei päästy mutta monta ihan kelpoa. Esteiden noustessa 60 cm kieppeille tultiin kolmella. Yksi stiplukierros neljään ja sitten sujuvat 3 molemmista suunnista. Pudotettiinkohan ehkä 5 näillä kaarilla.

Sitten hypättiin 0 askeleen jumppaa oikeassa kierroksessa. Ihan ok. Joitakin toistoja. Sitten siihen yhdistettiin ensin yksi lisäeste, myöhemmin vähän lisää. Assi innostui hyvin ja kun hypättiin pidempää pätkää niin sujui jo vähän turhankin hyvin. Kevyestä pohjeavusta oikein singahti lisää eteen. Hauskaa. Sain jumpan ja kaaret ratsastettua hyvin. Esteet nousivat jonnekin 70 cm tienoille ja jumppa muutettiin yhden askeleen sarjaksi. Yhä hyvin.

Lopuksi tultiin vielä kahdeksikkotehtävä. Oikeasta vasempaan meni hyvin mutta toinen suunta oli vähän vaikeampi. Vikalla kierroksella lähti hyppyyn aika kaukaa enkä uskonut että lähtee niin kaukaa. Yhä joitain vääriä laukkoja mutta myös myötäisiä.

Loppuverkassa oli ensin kiireinen mutta sain rauhoittumaan. Tasoittui Assiksi yllättävän hyvin eikä ollut enää niin etumatala. Lopuksi meni ehkä jopa vähän hitaaksi.

Oli kivaa! Tällaisella Assilla on hyvä hypätä. Toivottavasti hitaat ajat ovat nyt lopullisesti takana. Opelta kyselin että asteikolla 0 - 10 kuinka raskasta tämä oli Assille. Veikkasi että 6 tai 7. Itse olisin arvellut myös jotain seiskaa.

Ongelmia:
kartteli vähän peilipäätyä
joitain vääriä laukkoja
pudoteltiin jonkin verran
tarkka kaarreratsastus ei ollut vielä kovin priimaa
yhä piti saada keulaa kevyemmäksi

Parannusta:
eteni kivan reippaasti
vaihtoi laukkoja vasemmaksi sileälläkin
tuli hyviäkin hyppyjä takaosa alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora