keskiviikko 29. elokuuta 2018

Taas vauhti hukassa

Keskiviikkona hypättiin Assin kanssa. Maneesissa saatiin olla suurin osa ajasta keskenämme ilman muita ratsukoita. Lopuksi tuli pari muuta. Ope kasasi keskilinjalle ravipuomit ja 17,5 metrin päähän ristikon, jonka molemmilla sivuilla oli pystyt.

Alkuverkassa Assi oli ihan ok. Ei hidas muttei erityisen reipaskaan. Taivuttelin ympyröitä ja ravissa humma kulki ihan asiallisessa raamissa. Laukassa tuli kakkaongelma ja jumittelua. Tein loivia kiemuroita. Ei pysynyt ihan tasapainossa ja oma asento tuntui aika soutavalta selässä vaikka yritin istua hiljaa.

Hommat aloitettiin ravipuomeilla ovelta poispäin. Ns. perhoskuviolla. Tämä sujui oikein kivasti kolmella ja neljällä puomilla. Ihan pari kopinaa mutta monesti ilmankin. Välissä taidettiin tulla vähän maasta nostettua puomia laukassa pitkällä sivulla pidemmällä ja lyhemmällä tiellä. Vähän piti herätellä eteen ja pitää edestä tarpeeksi lyhyenä. Ensin tikkaisi miniaskeleen ja seuraavalla kerralla yllätti ja lähtikin kaukaa. En ollut ihan mukana. Kääntäminen onnistui sekä lähempää että kauempaa. Säilytä laukka kaarteessa. Assi suosi vasenta laukkaa alastuloissa molemmissa suunnissa.

Sitten tultiin keskilinjaa kohti ovea. Puomit ja ristikko. 4 askeleen väli mutta tultiin kuutta. Assi hidasti kohti ovea. Tässä vaiheessa vauhti rupesi hyytymään. Vääriä laukkoja. Parhaimmillaan 6 meinasi jäädä ahtaaksi. Ei erityisen sujuvaa.

Välissä tultiin ristikon viereisiä pystyjä oven ohi kaarella. Molemmille oli vähän linjausvaikeuksia. Suurin ongelma oli kuitenkin hyytynyt humma. Pohkeista ei tapahtunut oikein mitään. Kun lähdin kovistelemaan raipalla niin pukitti ihan reippaasti. Onneksi vain yhden ja pysyin kyydissä. Eikä siitä sopinut säikähtää vaan lisää eteen. Vääriä laukkoja ja rämpimistä miniesteiden yli. Tultiin myös suoraa linjaa ovelta poispäin. Ristikko ja jälkimmäinen nousivat okseriksi. Ensin 6 askelta mutta sen jälkeen selvittiin viidellä. Lopputunnin esteistä tämä meni parhaiten. Sillä oli eniten korkeuttakin. Jotain 70 cm suuntaan. Lopuksi tultiin vielä kaarevia linjoja. Ei herännyt mutta kun maltoin rauhoittua niin vähän parani.

Loppuraveihin Assi lähti kuitenkin tapansa mukaan vauhdilla. Taivuttelemalla tuli ihan hyvän tuntuiseksi. Tahtia rauhallisemmaksi. Lopulta kevenikin. Ope huomasi että ottaa oikealla takasella lyhempää askelta kun jalka jää ulkokaarteeseen. Selkään en tuntenut mutta huomasin peilistä. Laitoin siihen open ohjeen mukaan arnikaa. Ei aristanut.

Ongelmia:
pudotteli laukkoja pois
välillä ei halunnut nostaa laukkaa
ei herännyt kunnolla liikkeelle
kuski välillä jäätyi lähestymisissä
vääriä laukkoja
yksi reipas pukki

Parannusta:
osa laukannostoista tuli todella näppärästi
ei kieltoja
suoraan meno parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora