lauantai 11. elokuuta 2018

Jumppalinjoja

Viikonloppusuunnitelmat muuttuivat ja pääsin sittenkin käymään kotona. Sehän tarkoitti tietysti myös tallireissua. Heti aamusta esteille. Puolipilvistä, +20°C. Yllättävän märkä ja lälly kenttä. 3 ratsukkoa ja taas tallin kakkosope.

Liuta selfieitä tunnin jälkeen.

Alkuun yritin taas taivutella Hemppaa jo käynnissä. Käynnissä tasoittui mutta ravissa ei oikein millään. Tuntui vähän huonolta viimeaikaiseen tapaan mutten patistellut eli ei tullut epätahtisia askelia. Kun eteenratsastus ja taivutteluyritykset eivät tuottaneet tulosta niin käytin käynnissä ja väistätin takaosaa. Sen jälkeen tasoittui meno ravissakin. Laukassa oli ihan ok. Reipastui kun usvatin pitkillä sivuilla muttei löytänyt parhaita turbovauhtejaan.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin samaa 3 kavaletin suoraa kuin edellisellä hyppykerralla eri open kanssa samalla kentällä. Nyt perään lisättiin n. 5 askeleen päähän pieni pysty, päädyn kautta kaarella toinen ja kaarevalla linjalla takaisin jumppakavaleteille. Tällä kertaa jumppalinjalla pysyi aika hyvin myötälaukka. Mutta suunnanvaihtopystyllä en saanutkaan myötälaukkaa. Meillä oli ehdottomasti eniten ongelmia tänään kaarevalla linjalla pystyltä kavaleteille. Tämä tultiin 2 vai 3 kertaa pohjille.

Sitten tultiin kolmen pystyn suoraa. 2 laukkaa aina väleihin. Tule keskelle oli ohje. Aika nätisti suoritettiin Hempan kanssa. Pari kertaa taidettiin tulla.

Ahdasta saada kaikki kuvaan.

Sitten koko homma. Vasemmassa pystyt, kavalettijumppa kaarrepystyineen perään ja lopuksi pystyt oikeassa laukassa. Loppua kohti vauhti kiihtyi ja kun yritin pidättää jo hypyssä niin heti tuli takajalkakolahdus. En ole kyllä varma että pudotettiinko tunnin aikana mitään. Kavaleteilta pystylle tungin ylimääräisen askeleen väliin kun en laskenut. Laukka ei vieläkään vaihtunut suunnanvaihtopystyllä ja paluumatkalla tultiin kavaleteille lähes poikittain kun yritin vaihtaa.

Toisella kierroksella suunnanvaihtopystylle Hemppa roikaisikin hyppyyn askelta ennen minua. Mutta vaihtuipa laukka! Humma oli painumassa aidalle ja minulta putosi toinen ohja. Ehdin kuitenkin keräillä ohjan käteen siinä toivotulla 5 askeleella että osuttiin kavaleteille. Pystylinjalle venyi vähän liikaa ja välit jäivät aika ahtaiksi. Ja väärä laukka linjan jälkeen.

Heti sakkona uudestaan suunnanvaihtopystystä. Nyt taisin vihdoin saada sekä asiallisen hypyn että vaihdon. Mutta humma oli niin vauhdissa että meinasi tulla neljällä. Sain kuitenkin viidennenkin sullottua. Kavaletit ok. Olikohan jollain kierroksella tässäkin välissä väärä laukka. Yhä linja vähän isosti mutta paremmin kuin viimeksi. Ja laukka vaihtui vääräksi. Mitään isoja ei hypätty. Olikohan max 70 cm.

Omaa vuoroa odotellessa alkutunnista väistättelin käynnissä, myöhemmin taivuttelin. Ja oman vuoron jälkeen välillä pyöräytin pari ylimääräistä laukkaympyrää ja työstin laukan paremmaksi. Lähtiessä rentoa laukkaa ei meinannut löytyä millään. Vasen varsinkin oli aika jännittynyttä.

Loppuun ei enää ravailtu mutta olisi varmaan tullut taas aika hienoa menoa. Humma rupesi kantamaan vasenta lapaansa eikä ollut enää niin kaatumassa. Kivasti rupean itse saamaan tuntumaa vasempaan lapaan.

Kuvaajalla on liian lyhyt käsi tähän hommaan.

Ongelmia:
kaatui vasemmalle
rento laukka oli hankalasti kaiveltavissa
vääriä laukkoja
kerran hyppäsi askelta ennen

Parannusta:
empimättä kaikesta yli
laukka oli säädeltävissä
hyvä suoruus tehtävillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora