maanantai 20. elokuuta 2018

Tasapainoisempaa jumppaa

Maanantaina jatkettiin Assin kanssa estehommia. En taas innosta hihkuen mennyt tallille mutta siellä reipastuin. Assi oli saanut kankkuunsa keskikokoisen pintahaavan. Putsasin sen ja talutin alkukäynnit. Halusin näyttää opelle ensin. Eikä siinä sitten mitään, ei vaivannut.

Tänään maneesi oli sangen tyhjä. Enimmillään 2 hevosta ja suurin osa ajasta oltiin yksin. Assi liikkui ihan mukavasti eteen. Ei kiihdytellyt mutta kulki, ja pyynnöstä sai lisää vauhtia. Taivuttelin kerrankin huolella ajatuksen kanssa jo alkuverkassa. Kun sain yläkroppani ja käteni asiallisesti ryhtiin niin Assikin ryhdistyi. Laukasta tosin pudotti töksäyttäen käyntiin kun piti tehdä tyhjennys.

Ei aloitettu maapuomeilla eikä ravissa vaan ponnistuspuomi + ristikko laukassa. Ensin vasen kierros. Puomi yhä auttoi Assia, kuski ei ollut aina hereillä. Oikeassa kierroksessa humma tuntui olevan enemmän nenällään.

Jumppalinjan esteet lisääntyivät pikkuhiljaa. Maapuomi, ristikko, innari, pysty, 1 laukka, pysty, 2 laukkaa ja pysty. Vähän säädeltiin välejä Assille. Tultiin tätä myös vasemmalta. Ensin muutamalla esteellä, lopuksi neljällä pystyllä. Alkuun piti venyä ja lopuksi tuntui että innarin kohdalla oli liikaa vauhtia. Aika hyvin Assi kuitenkin nosteli jalkansa yli eikä tullut kuin ehkä 1 pudotus tunnin aikana.

Itse yritin muistaa katsella suoruutta peileistä. Ajauduttiin uraa kohti ja humma oli välillä muutenkin mutkalla. Ponnistuspaikkoja en osannut säätää ihan kohdilleen. Assi kuitenkin totteli silloinkin kun en uskonut että lähtisi niin kaukaa. Toisaalta itse maltoin odottaa jos tultiin juureen.

Lopuksi hypättiin vielä yksittäinen pysty lävistäjällä pitkällä lähestymisellä. Alla oli pieni laatikko pelokkeena. Näytin etukäteen eikä Assia kiinnostanut. Ei kiinnostanut hypätessäkään. Laukka taisi vaihtua neljästä hypystä vain kerran. Juureen nyppiminen ja mutkailu pois. Vikalla kerralla tultiin hyvin ja sujuvasti. Korkeutta oli jotain 80 cm paikkeilla. Pääosin olivat pieniä.

Loppuraveissa meni hetki että sain Assin taas malttamaan. Sitten tasoittui aika kivaksi. Juoksua suitsin ristiastunnalla ja pyörittelyn lomassa tein väistöjä, avoja ja sulkulävistäjätkin. Loppukäynnit olivat todella pitkät kun ope innostui puhumaan. Talutin loput.

Ongelmia:
tykkäsin taas välillä nyppiä paikat juureen
tuntui kaatuvan vasemmalle
oikea laukka ei rullannut yhtä hyvin eteen kuin vasen
paljon pikkuviilausta jäi vielä tekemättä mm.
-myötälaukat
-hyppääminen keskeltä estettä
-suoruus hypyissä

Parannusta:
liikkui hyvin eteen
ei kieltoja
ei katsellut täytettä
löytyi myös jokunen myötälaukka
sain parannettua keskeltä hyppämistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora