keskiviikko 8. elokuuta 2018

Itsenäisesti ohjien painoa ajatellen

Keskiviikko meinasi olla hepaton ja vapaailta. Kyselin tarvitsisiko Sävel stunttikuskia ja toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi. Tämähän meni hyvin. Kelikin parani taas kelvollisen lämpimäksi lähelle hellerajaa. Meni iltapuuhiksi mutta olin sitten tallilla aika nopea.

Yksin kentälle. Vähän humma oli menossa syömään mutta sain hillittyä. Pitkät alkukäynnit ja sitten tunnustellen tuntumalle. Käynnissä yritti ensin nykiä ohjia ja kieli lurpatti ulkona. Pidin itseni vakaana enkä antanut nykimisestä siimaa.

Ravissa tamma tasoittui. Kun yritin pitää käden hyvin kevyenä ja joustavana niin kielikin pysyi suussa. En tehnyt mitään kovin ihmeellistä. Pyörittelin ympyröitä ja kaarevia uria. Vähän takaosan väistämistä ja myöhemmin avoa. Ravissa kompasteli noin neljästi yhden jalan verran vaikkei mielestäni ollut edes etupainoinen. Sunnuntain kumoutumisen takia vähän kylmäsi.

Laukassa suoraa ja ympyröitä. Oli siinä vähän matala. Pari kertaa pudotti laukan pois. Ehkä oli vähän rankkaa sillä laukkojen jälkeen puuskutti. Kävelin sitten ihan pitkät välikäynnit. Ei kuitenkaan hionnut kuin satulan alta.

Tänään oikeastaan puuttui työskentelyosuus ja välikäyntien jälkeen tein vähän suoraanmenoa keskilinjalla ja sitten keventelin jo pois. Yritin miettiä itseäni takakenoon. Käyntipätkästä piti ottaa raville kun kärpäset rupesivat haittaamaan hummaa. Harjoitusravissa kulki ihan tasaisesti. Yritin miettiä omaa yläkroppaa käännösten suuntaan. Yhä laukkailut jäivät vain verkkaan. Suunnittelin alunperin siirtymiä mutta tasainen tahti ja taivutukset olivat tänään ihan riittävästi. Lopuksi kulki ravissa tasaisena vain ohjien painolla. Mainiota! Oheen yksi peruutus ja vähän pysähdyksiä. Pysähdyksissä ohjien nykiminen väheni huomattavasti toistojen myötä.

Ei ollut tänään juurikaan kiireinen. Pienellä ristiastunnalla sai hyvin rauhoitettua. Eikä jäänyt yhtään juoksemaan alta. Eikä koulusatulan polvituetkaan tänään painaneet niin pahasti kuin aiemmin. Kivan helppoa ja tasaista.

Ongelmia:
pysähdyksissä alkuun nyki ohjia
kakkajumit
kärpäsiä

Parannusta:
ei juuri ötököitä, vain kärpäsiä
kieli pysyi aika hyvin suussa
ei kiirehtinyt pahasti
ei saanut juomia kaadettua kun pidin kiinni
kivan mutkaton ja tolkku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora