maanantai 31. lokakuuta 2016

Yhä vähän löysä Dumbo

Maanantain koulutunnille sain taas Dumbon. 6 ratsukkoa ja keli oli ensimmäistä kertaa tälle syksylle pakkasella. Silti toppaliivi piti purkaa kesken tunnin pois kun tuli kuuma. Virittelin tänään ponikannukset jalkaani ja otin kouluraipan mukaan. Eipä kannuksista juuri iloa ollut, samanlainen vähän veltohko oli kuin aiemminkin. Raippa lohdutti enemmän.

Ei mitään kovin ihmeitä tehty. Aika pitkään käyntiä alle, itse taas vähän lusmusin enkä taivutellut kunnolla. Hepo kiemurteli hieman omiaan. Ohjattuja siirtymiä käynnistä seis ja ravia ensin keventäen, myöhemmin sai istua alas. Aavistuksen löysä ja raviin pääsy oli hidasta. Ensimmäisestä pohjeavusta ei tapahtunut mitään. Rupesin sitten avustamaan siirtymiä pohkeen jälkeen raipalla eikä niistä erityisen ripeitä tullut siltikään. Parani kyllä. Alaspäin vähän vanuttiin, ei ollut siis paino kunnolla takasilla.

Laukat otettiin käyntiosastosta vuorotellen. Tehtiin ympyrä tai voltti mennessä. Laukkakin olisi voinut olla aktiivisempaa. Ekalla kerralla pudotti omia aikojaan raville ja pyöräytin hepalle sakkokierroksena vielä uuden laukan ylle. Minä päätän koska laukka riittää. Kääntyi ok mutta kulmat oli vähän tasapainottomia. Enkä edes huomannut ettei suorilla menty aina suoraan.

Tänään meni kivan loppuun ennen kuin kentälle rupesi ilmestymään esteitä. Tuijoteltiin niitä taas yhdessä hepan kanssa ja hidasteltiin. Onneksi pari ohitusta riitti eikä paikallaan olevat esteet enää jännittäneet.

Lopputunnista tuli esteopelta noottia että ei saa pitää Dumbolla kannuksia eikä oikeastaan raippaakaan. Tuli kovin syyllinen olo. Kannuksista voin kyllä hyvin luopua mutta ilman mitään raippaa ei valitettavasti taitoni riitä saamaan ratsua kunnolla liikkeelle. Potkimisestakaan en tykkää. Liikkumattomuus taas ei ole vaihtoehto. On se kurjaa kun ei osaa.

Ongelmia:
yhä pikkuisen veltto ratsu
tuijoteltiin esteiden kasausta

Parannusta:
nosti laukat eikä ollut pahasti hidas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora