keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Testaamassa Ainon pienryhmäestetunti

Keskiviikkona päädyin Ainoon testaamaan estepienryhmää. Puolen tunnin ajomatka suuntaansa oli vähän kipurajoilla. Irtotunnin hinta 64 euroa oli vielä enemmän kipurajoilla. Kausikortilla hinta olisi 54 e. Ratsukoita tunnilla oli 5. Ope sama kuin viimeksi työporukan kanssa.

Ratsukseni sain ison pv-ruuna Ducatin. Oli ollut jo aiemmin hommissa ja kuulemma tänään aika hitaalla tuulella. Tämän huomasin nopeasti selässä. Onneksi hepo kuitenkin vähän heräili kun herätteli. Nyt vasta kiinnitin huomiota että peilejä ei ollut. 8 euron maksusta olisi saanut FilmMen käyttöön tunnin ajaksi. Kaksi kuskeista sellaisen ottikin.

Koska tunti oli vain tunnin mittainen (ja selkäänkin päästiin vasta 8 yli) niin alkuverkka mentiin omaan makuuni superripeässä tahdissa. Siirtymiä, hitunen harjoitusravia. Tehtiinköhän jotain taivutuksia tai väistöjäkin? Ducati vähän katseli nurkkia ja peräkulmassa ollut työkone oli kaikista jännin. Nenä sisään ja ohi. Toistojen myötä parani. En ehtinyt juuri saada heppaan otetta kun oli jo menty molemmat suunnat ja kaikki askellajit. Kommentteja ei tainnut tulla kuin ihan pari jos sitäkään. Kysyinköhän jo tässä vaiheessa että onko laukkamme riittävää kun tuntuu löysältä. Open vastaus oli ettei tarvitse mennä lujempaa. Vastasin etten sitä tarkoittanutkaan vaan että aktiivisemmin. Silti jäi sellainen olo etten tullut ymmärretyksi.

Pidempi laukkaverkka otettiin koko porukalla isolla pääty-ympyrällä esteistunnassa kavaletin yli. Niin kauan kun mentiin siististi niin ei tullut kommentteja. Kiva oli että pyörittiin tässä ihan tovi molempiin suuntiin eli toistoja kyllä tuli paljon. Härömpiin ylityksiin puututtiin muistaakseni. Tässä tehtiin jo suunnanvaihto mutta laukat jäi meillä vaihtumatta. Ei auttanut muistaakseni sakkokierroskaan.

Tämän jälkeen tultiin vaihtotehtäviä yksittäisillä pikkuesteillä. En ollut Ducatillakaan kovin hyvä vaihtamaan. Välillä vaihtui vähän tuurilla. Kuvittelen että yksi suurimmista ongelmista oli liian ponneton laukka. Sarjalle piti ratsastaa ihan kunnolla eteen ja päästiin tehtävät kuitenkin oikeilla askelmäärillä. Mutta nyt taisi opekin olla sitä mieltä että himmailtiin liikaa kun sakkokierros tuli heti perään.

Tultiin myös radanpätkää. 5 hypyn rata, joista vika oli kavaletti. Viimeisellä kierroksella pari estettä oli ehkä kasikympissä. Me oltiin joka välissä väärässä laukassa. Suorallakin, vaikkei laukan pitänyt vaihtua. Päivän viimeinen hyppy kavaletille oli ihan kamala kun kuvittelin että tulee vielä yksi askel muttei tullutkaan. Jäin hypyssä jälkeen mutta koska laukka vaihtui niin tämä riitti meille. En yhtään tykkää tämmöisistä lopetuksista!

Loppuraveissa sai antaa venyttää eteen alas. Vielä siinäkin heppa tuntui vähän löysältä. Hyvin lyhyet loppuravit. Mitään ohjeistusta ei saatu ja ope katosi jonnekin asioille. Tallissa taisi olla joku tilanne päällä. Muut tulivat alas selästä, minä kävelin ratsain vielä pari kierrosta mutta tulin ennen tasaa itsekin alas. Ope löytyi takaisin paikalle, keskusteltiin hetki ja sitten olikin jo aika mennä talliin. Ducati oli löysä myös taluttaessa. Kovin lyhyeltä tuntui loppuverkka.

Tämä tuntui omaan makuuni vähän turhan tätimeiningiltä. Ymmärrän kyllä ettei uuden ihmisen kanssa heti voida tehdä mitään kovin ihmeellistä eikä näistäkään selvitty Ducatin kanssa erityisen hyvin. Jäin kuitenkin kaipaamaan vähän enemmän kommentteja. Nyt en antanut ihan kaikkeani. Sain kyllä mielestäni korjattua sitä mukaa kun jotain sanoi. Mutta nuo kommunikaatio-ongelmat vähän jäivät vaivaamaan. Kunnollista loppupalautetta ei tullut.

64 euroa tästä tunnista oli aivan liikaa. Sopiva hinta olisi ollut 30 euroa ja 5 e puitelisää. Tälle tunnille en vakipaikkaa tahdo. Toinen vaihtoehto olisi ollut torstain Mallun estetunnin päällä eli ei sovi. Sitten tulikin eioota. Toinen ope olisi kiva testata mutta tunneilla ei ole tällä hetkellä tilaa. Toistaiseksi siis ilman maneesitallia etelässä.

Hepan esittely tallin sivuilla:
DUCATI
s. 2008
Kiltti ruuna joka on mukava käsitellä ja ratsastaa
Hienot askellajit

”Ducati on kiltti ja yritteliäs ruuna, jolla on kolme laadukasta askellajia. Ducati on koulupainotteinen mutta on myös kiltti ja tasainen hypätä.”

Ongelmia:
tuntui vähän löysältä
en osannut vaihtaa laukkoja
ohjeiden seuraaminen oli hankalaa kun puhuttiin muista kuskeista nimeltä enkä tuntenut ihmisiä
jäi sellainen olo että emme open kanssa ymmärtäneet toisiamme

Parannusta:
reagoi hyvin raippaan
kaikesta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora