lauantai 8. lokakuuta 2016

Kisaponin kanssa ruusuke 3 kuukauden treenitauosta huolimatta

Lauantaina Aaltokankaalla oli koulukisat. Uusien tallin kisasääntöjen mukaan nämä olivat nyt näillä näkymin toistaiseksi viimeiset Aaltiksen kisat, joihin saan osallistua ennen kevättä. Vaaditaan nimittäin 10 ratsastuskertaa viimeisten 12 viikon aikana eikä tämä kausitehoiluni siihen riitä.

Kisaratsuksi valikoin tietysti Niilon. Luokissakaan ei ollut arpomista. C liian helppo ja A liian vaikea. KN siis. Eipä tarvinnut stressata radan muistamisesta.

Lähtövuoromme oli heti toisena. Verkassa olin kerrankin suht sopivasti ja ehdin verkata hätäilemättä. Poni oli melko tasainen. Pysähdyksissä nyki päätä, asetuksen vaihto vasemmasta oikeaan aiheutti vastustusta eikä vasen laukka oikein rullannut. Laukannostot oli tavalliseen tapaan vähän löysiä. Mutta eteni lennokkaasti, rentona ja kuuliaisena.

©Nina tai Rosa

Rata meni suht siististi. Paras terä liikkumiseen katosi taas vihellyksen myötä enkä saanut keskiraviin samanlaista ilmavuutta kuin hetkeä aiemmin. Silti siitä 6,5 joka on töppöjalkaNiilolle oikein hyvä. Loivan kiemuran lopussa poni vänkäili taas asetuksen vaihtoa vastaan ja siitä lähti puoli pistettä seiskasta kuusipuoleen. 3 askeleen käynti ja oikea laukka pääty-ympyrään asti oli seiskaa. Vasen ei rullannut ja ympyrästä tuli 6. Lävistäjällä poni pudotti laukan aivan liian aikaisin ja ravia tuli väliin ties kuinka paljon. Käyntisiirtymästä siis ihan ansaitusti 4. Alakerta kutosta ja kuusipuolta.

Tuomarin kommentti radasta oli että ratsastusmääräni näkyvät ja hyvin vedetty ilman treeniä. Vastasin että vastahan me heinäkuussa treenattiin. Kehityskohteeksi mainittiin nousevat jalkani. Ikuisuuspulmiani. Videossa näyttää aika karulta tuoli-istunnalta.

Tällä menolla näin kiltisti tuomaroituna saatiin 63,600 % ja 18 ratsukon luokassa se riitti viidenteen sijaan eli viimeiset sijoittuneet.

Sari kuvasi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora