lauantai 8. lokakuuta 2016

Hemppa pöllövirroissa

Lauantaina päädyin tietysti Hempan kanssa estetunnille. Ratsukoita taisi olla 5. Keli oli kaunis mutta viileä aurinkoinen.

Ihan alkutunnista tietä pitkin meni raviheppa ohi. Katseltiin kentän päädystä ja Hemppa otti tämän suht rauhallisesti. Jännittyi toki muttei säntäillyt mihinkään. Liekö tämä sitten laukaissut pömelöinnit. Muutamaa kierrosta myöhemmin alkuraveissa Hemppa säikähti kulmassa puomia nostanutta ihmistä, pukitti ja poistui sivulle. Ei mikään jättiliike mutta riittävä horjuttamaan kuskin alas kyydistä. Pudotessa oikea polvi kolahti vasempaan kenkään ja polveen tuli mustelma. Ei pahempaa.

Alkulaukoissa Hemppa sitten spurttaili omiaan ja portin kohdalla tuijotteli jotain menninkäisiä ja yritti väistellä sisään. Ei tyypillisintä Hemppaa mutta helposti pideltävissä.
Oma versio ratapiirroksesta

Hypyt aloitettiin oikeassa kierroksessa ympyrällä piirroksen esteelle numero 4 mutta toiseen suuntaan. Hemppa oli aika poukkoileva ja alkuun pukitteli esteen jälkeen. Pysyin kuitenkin kyydissä. Osin tämän takia saatiin sitten aika pitkä kierros ylimääräisten virtojen tasaamiseksi. Ja lähtihän se ruuna tasoittumaan. Toiseen suuntaan hypättiin ympyrällä kolmosta ja siihenkin saatiin aika monta hyppyä ennen kuin kelpasi. Tänäänkin piti muistaa ajatella kevyempää istuntaa.

En muista enää että tultiinko välissä vielä jotain pätkiä vai rata seuraavaksi. Me Hempan kanssa loikittiin sama rata lopulta neljästi. Ekalla kierroksella korkeutta oli ehkä 60 cm ja otettiin aika rauhallisesti. Toisella kierroksella n. 80 cm ja nyt usvatin kunnolla eteen. Ei näyttänyt edes pahalta. Sitten nostettiin noin ysikymppiin ja tultiin kahdesti. Ei tullut niitä haaveilemiani isompia esteitä. Eka kierros aloitettiin vähän hitaasti mutta parani loppua kohti. Toisella tuli kakkonen alas. Paikat oli kuitenkin suht asiallisia eikä ihan tökötetty juureen. Kovin kaukaakaan ei lähdetty ja aina yhdessä. Suurin häiriö oli väärät laukat, joita tuppasi olemaan aika monessa kaarteessa. Ravin kautta vaihdettiin mutta siinä pitäisi olla vielä nopeampi.

Radat meni ihan ok. Vähän jäi isojen esteiden puute kaivelemaan. Toisaalta ei mitään mahtimenoa esitetty näilläkään. Ei tullut kisalupaa metriin.

Ongelmia:
kuski ei pysy kyydissä
pukit
ei saatu jättiesteitä

Parannusta:
vauhtia löytyi kun pyysi
isommat radat ihan kelvosti

Kaisa videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora