keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Limoza vähän paremmin liikkeellä

Keskiviikkona mahduin vikalle tunnille kuudenneksi. Ratsukseni sain Limozan eikä se herättänyt kovin suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Mieluummin sillä menin kuin tunnille tulleilla Kropekilla tai Dumbolla. Jussinkaan kyytiin ei ollut hirmuisia himoja, Wanesa olisi kyllä mennyt. Kaunis auringonpaiste ehti painua taivaanrannan taa ja lämpötilakin putosi tallireissun aikana seitsemästä neljään asteeseen. Oli kyllä kylmä! Ratsastin takki päällä ja oli ihan passeli.

Alkutunti tehtiin ravissa loivaa kiemuraa ja pääty-ympyrää. Keskityin vaan saamaan tamman liikkeelle ja olemaan häiritsemättä. Olihan se vähän pitkä mutten viitsinyt käyttää pohkeita ylimääräistä. Vähän huonosti reagoi ja käytännössä kaikki avut piti vahvistaa raipalla. Missään vaiheessa ei ollut pahasti hidas. Käynnissä mateli eniten mutta sekin parani topakalla ratsastuksella. Laukassa tehtiin ympyröitä. Ensin lyhyemmät pätkät laukkaa yksi kerrallaan, myöhemmin kaikki kerralla.

Välikäyntien jälkeen tehtiin hyvin pitkälti samat jutut toiseen suuntaan. Kun kaikki muut olivat laukassa eikä ollut vielä meidän vuoro niin Limoza rikkoi itsekseen raville eikä meinannut malttaa tulla takaisin käyntiin. Laukat nousi ihanan herkästi ja osasin ohjata hyvin suoraan. Ratsu sen sijaan taisi olla mutkalla mutta siitä ei tullut sanomista. Siirtymät laukasta käyntiin oli aika pitkiä ja etupainoisia. Laukkaa olisi pitänyt saada aktiivisesti lyhennettyä ennen. Eikä niinkään tehostaa ääniavuilla vaikka tuskin siitäkään haittaa oli. Parhaimmillaan eteni laukassa omasta halustaan ihan reippaasti.

Sitten tehtiin ravissa ristikkäisiin kulmiin voltit. Kun sain tammaa asetettua oikealle ja tuntumaa vasemmallekin ohjalle parani meno pikkuhiljaa. Ravi oli suht aktiivista ja pyöreähköä. Toki meillä oli piuhat mutta rupesi myötäämään oikeasti. Pahimmillaan painui liiankin matalaksi. Lyhentäminen jäi aika lopputunnin hommiksi ja aika varovaksi. Pohkeisiin reagointi ei edelleenkään ollut kovin hyvää vaan pikemminkin hidasti kun vaadin. Ajatuksen voimalla eteen ja palkinnoksi kuski hiljaa. Edelleen.

Laukkapätkä loppuun oli jo parempi. Vähän lyheni. Voltit kivan asiallisesti. Loppuraveissa annettiin ohjaa pidemmäksi ja tämänkin tamma hoiti siististi venyttämällä tuntuman perässä. Käyntiin täsmällisesti pelkällä istunnalla. Heti tämän perään Limoza kertoi että nyt piuhat hevon kuuseen ja hyvästä työstä palkkasin poistamalla ne.

Ongelmia:
pari paikalleen jumitusta tunnin aikana mutta sain ratkaistua nopeasti
oli aika pitkä
siirtymät alaspäin etupainoisia
laukassa perä tuntui menevän omilla teillään
vaikka kannoin kädet kerrankin aika asiallisesti, oikeaan olkapäähän sattui
tunnin jälkeen tuli äkkiä tosi kylmä, olisi pitänyt olla toppatakki (hame oli ekaa kertaa tälle syksylle)

Parannusta:
laukat nousi siististi
päästiin hyvin suoraan
ei tuijotellut kaivinkonetta
eteni aika kivasti
rupesi taipumaan hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora