torstai 20. lokakuuta 2016

Lennossa koulutunnille

Estetunnin jälkeen minulta kysyttiin yksi päivän oleellisimmista kysymyksistä: miksi en ole tulossa vielä koulutunnille. Siinäpä hyvä kysymys enkä tajua miksen ollut miettinyt sitä itse. Ehdin juuri hoitaa Listran pois kun edellisen tunnin porukka tuli maastosta. Koulutunnille oli tulossa vain 4 ratsukkoa, joten mahduin mukaan. Ratsukseni sain napattua Wanesan. Se oli valmiina ja jatkoi seuraavalle.

Tänään pyöriteltiin pitkästä aikaa paljon takaosakäännöksiä. Wanesa teki käännökset ihan ok mutta vaikeampaa oli käynnin hidastaminen hallitusti ennen käännöstä. Tuntui että pidätteistäni ei tapahtunut yhtään mitään. Poni vain puksutti eteenpäin. Hidasti kyllä sitten kun käänsin.

Muuten tehtiin ravissa siirtymisiä ja laukkojakin otettiin jo aika alkutunnista mukaan. Laukat nostettiin käynnistä. Pari oikein hyvää nostoa. Välillä oli vähän löysempi.

Ihan hirveästi käyntityötä ei tehty, joten Wanen muoto ei ollut kovin pyöreä. Ravissa yritin taivuttaa kulmat huolellisesti mutta melko suorana veti. Volteilla huomasi välillä hyvin miten poni puri oikealta kuolaimeen. Ei asettunut oikealle, ei kääntynyt vasemmalle eikä kyllä taipunut vasemmallekaan. Lopputunnin laukkaympyrällä tämä pääsi sitten kulminoitumaan siihen pisteeseen että taisteltiin ympyrällä kun muut jatkoi ravissa. Laukasta ei kovin hyvää tullut.

Käynnissä ja ravissa parani lopputuntia kohti ja tuli oikein kivojakin pätkiä. Wanesalla oli helpompaa keventää kuin istua harjoitusraviin. Aktiivisuuskin säilyi paremmin.

Tämän tunnin oma hauskuus oli kun keksin että yletyn selästä nostamaan kaatuneet tötteröt takaisin pystyyn. Raipan kädensijalla. Niitä sitten naputtelin useamman tunnin aikana. Vauhdista ei sentään onnistunut.

Ongelmia:
ei oikein ottanut pidätteitä vastaan
puri oikealta kuolaimeen

Parannusta:
pari oikein hyvää laukannostoa käynnistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora