lauantai 15. lokakuuta 2016

Poni-Haassa estetunnilla

Lauantain toinen hevostelu oli vasta iltapäivän puolella, joten ehdin hyvin käydä kämpillä välissä. Suuntana Poni-Haka ja Uotilan entisen open pitämälle estetunnille. Meitä oli siinä 6. Ratsukseni osui kimo Gera. Kuulemma ihan tykätty esteillä mutta koulussa ei niinkään. Hoitaessa oli aika välinpitämätön. Hoitaja auttoi satuloinnissa ja hepo odotteli tallissa sen aikaa kun kasattiin esteet. Kuvittelin tammaksi mutta olikin ruuna (Gerald).



Oma versio ratapiirroksesta.

Alkuverkka mentiin melko vapaasti. Mulle ohjeeksi tuli aloittaa käynnissä, mennä tarpeeksi hitaasti ja taivutella. Lujemmasta käynnistä rupeaa kuulemma vaan makoilemaan ohjille. Ymmärsin nopeasti miksei hepo ole koulutuntien suosikki. Ei taipunut sitten mihinkään. Ravissa ja laukassa piti pyytää eteen ja näissäkin jatkettiin taivuttelua. Vähän unohduin ratsun tarjoamaan vauhtiin. Laukka oli hieman pitkää ja kulmikasta.

Hypyt aloitettiin tötteröillä höystetylle pystylle (ratapiirroksen este numero 5 toisesta suunnasta) superpitkällä ravilähestymisellä. Kaikesta hyvästä yrityksestä huolimatta otettiin ekalla kerralla lähes kielto. Mutta koska este oli kokoa mini niin sain ratsun raipalla loikkautettua siitä paikaltaan yli. Jatkossa ravipomput menivät paremmin. Itse en saanut ylihypätä. Täälläkin oli päädyssä peili, jota kohti hypättiin. Nyt tajusin sen jo ennen tunnin loppua mutta olipa vaikeaa katsella omaa suoritustaan edestä!

Sitten loikittiin sama este laukassa okserina. Taas muka ponteva lähestyminen mutta ratsu juoksi vasemmalta ohi. Enkä ehtinyt edes estää kunnolla. Ope sanoi että tämä oli nähtävissä jo kaukaa. Ehkä sitten tuijottelin sinne peiliin enkä keskittynyt? Uudella lähestymisellä yli. Jatkossa ei ongelmia.

Tultiin vielä sarja kertaalleen ennen rataa. Muka herätin taas ratsun mutta silti tultiin vähän löysästi ja taidettiin pudottaa b-osa.

Radalle esteet nousi jonnekin 80 sentin tietämille. Olisi saanut tulla pienempänäkin mutta mitä suotta. Nyt tsemppasin ihan kunnolla ja edettiin paremmin. Välillä tultiin vähän juureen mutta kaikesta yli. Joku väärä laukka taisi olla. Sarja taisi mennä kolisematta ja tötteröesteelle skarppasin kunnolla kun se tultiin nyt toisesta suunnasta. Arpomatta yli. Viimeinen este tuli aika äkkiä mutta selvittiin siitäkin. Oma mukautuminen hypyissä ei ollut niin sulavaa kuin olisin halunnut. Arvosanaksi itselleni antaisin 7-.

Enempää ei hypitty. Omaa vuoroa odotellessa ja sitten loppuverkassa sain ratsun vihdoin myötäämään hetkittäin. Käynnissä onnistui ensin hyvin, sitten tuli joku jäykistelykausi ja loppuravissa myötäsi ravissakin ehkä 3 askeleen ajan. Hyvä alku. Ei ihan toivotonta siis.

Kiva tunti ja 6 ratsukkoa ihan kohtuullinen määrä. Tykkään kun ope vaatii kunnolla eikä anna jäädä haaveilemaan. Toki tunti oli vähän lyhyt aika. Open loppukommentit oli että hyvin meni uudella eli vieraalla ratsulla.

Ongelmia:
kielto tötteröille
en ihan niin hyvin istunut hypyissä kuin olisin halunnut
taipumaton ratsu

Parannusta:
eteni kun pyysi kunnolla
myötäsi lopuksi käynnissä
ravissakin ehkä 3 askelta
rata meni ihan sujuvasti

Muutamat aika satunnaiset pätkät tunnilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora