torstai 20. lokakuuta 2016

Torstain estevalkan eka tunti

Torstailta loppui alkeiskurssi, joten neljästä viiteen tuli hyvää (valoisaa!) tilaa hyppyhommille. Arvelin ihan oikein että sain ratsukseni Listran. Esteitä kasattiin allaolevan piirroksen mukaan kentälle.

Oma versio viimeisimmän radan piirroksesta.
Sarjaväli oli alkuun 6,5 metriä.

Ratsukoita tunnilla oli lopulta 3 ja kelinä puolipilvinen noin +5°C. Ihanan kuivaa edelleen!

Olin kerrankin ajoissa ja ehdittiin ottaa kunnon käynnit alle. Sitten vähän notkisteltiin tuntumalla. Eipä tamma ollut kovin innokas taipumaan. Varsinkin oikealle mentiin ihan suorana. Teinkin paljon voltteja ja loivia kiemuroita. Ravissa oli alkuun vähän hidas ja ihan pieni laukkapätkä herätti sopivasti. Laukassa tajusin tänään pyytää kunnolla eteen kun tehtiin vaihto lennosta. Tuli kai ristin kautta mutta vaihtoi lopulta myötäiseen. Eikä mennyt kierrostolkulla kuten aiemmin.

Tehtävät aloitettiin vähän eri tapaan kuin aiemmin. Hypättiin ykkösestettä ensin pienenä. Aloitettiin oikeasta kierroksesta. Ennen estettä suoralle piti ottaa seis. Siitä laukka ja esteen yli. Meni ihan ok ja tamma jopa nosti laukan vähän nahkeasti. Esteen jälkeen oltiin väärässä laukassa. Paitsi vikalla kerralla ja sitten valuttiin sisään. Myöhemmin pysähdykseen lisättiin peruutus. Ihan siististi meni.

Toisesta suunnasta pysäytettiin sitten esteen jälkeen. Olikohan siinä joku 15 metriä? Aivan yllättävän hyvin suoriuduttiin tästäkin! Ei ampailuja.

Seuraavaksi tultiin pikkurata aloittaen ykkösellä toiseen suuntaan, perään vesi ja okseri ja viimeiseksi linja kohti vesimattoa. Muut ok mutta vettä Listra vähän katsoi ja otti töpöaskeleen. Tämän jälkeen vaihdettiin radan hyppysuunta ja tultiin ratapiirroksen mukaisesti. Toisella kierroksella korkeus oli ehkä jossain 80 - 90 sentin paikkeilla. Yhä tuli töpöaskel vedelle. En ole laskuissa ihan varma mutta mielestäni vasta kolmannella kerralla sain Listran lennätettyä vedestä kauempaa yli.

Hyppelyt ei siihen loppuneet vaan esteet nousi taas, aika isoiksi. Turvaliivin perään tuli kyselyä, joten vedin sen niskaani. Ykkönen ok, sarjalla ohjat vähän pääsi pitkiksi. Vedestä Listra veti viime hetkellä ohi. Pysyin kyydissä. Uusi lähestyminen ja taas ohi. Kolmannella kerralla yli. Ja heti perään okseristakin ohi. Tässä välissä ope käski meidät seis ja peruuttamaan pari kertaa. Sitten kaareva linja uudestaan. Vesimatto yli, väliin tuli käsky tehdä voltti. Sitten meni okserikin. Hyvin huomasi että nyt mentiin oman mukavuusalueen yli ja ratsastus taas vähän jäätyi.

Hetken arvelin että lopetettiin tähän mutta tultiinkin vielä yksi kierros. Sama kuin äsken mutta nyt mentiin kuten pitikin ja kaikista kerralla yli. Tuntuipa oikein mainiolta! Jälkimittaus paljasti että sarjan eka oli metrin, okseri 110 ja muut 105 cm. Ehkä se mukavuusalue loppui metriin?

Ravaillessa sain tamman kivan rennoksi ja venyttämään eteen ja alas. Loppukäynnit käytiin laavulla.

Oli sopivan jännä tunti. Onnistumiset tuntui paljon makoisammilta kun oli ensin vähän sössinyt alle. Vaikka tehtävä oli itselleni korkeuksien takia vaikea niin en silti sanoisi että liian vaikea.

Ongelmia:
muutamat kiellot

Parannusta:
pysyin kielloissa kyydissä
vika kierros oli sujuva
105-rata ylittyi!

Tuntikaverin kaveri videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora