perjantai 28. lokakuuta 2016

Apuohjaton Listra puomeilla

Perjantaina päädyin taas tuplatunneille. Tallin puolestakin kyllä vähän houkuteltiin. Keli oli syksyinen eli pimeää ja tihkuista. Lämmintä kuitenkin +8°C pintaan. Tamma oli mennyt yhden tunnin alle ja kuski ehti riisua piuhat. Sain luvan kokeilla mennä ilman ja ihan rennostihan se sujui. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Ihan alkuun tehtiin käynnistä pysähdys ja mentiin silmät kiinni 10 askelta käyntiä. Tämä onnistui ihan hyvin. Seuraava haaste oli tehdä voltti silmät kiinni. Ei mitään hajua muodosta ja suunnat meni ihan sekaisin. Oltiin kuitenkin menossa oikeaan suuntaan kun avasin silmät. Vaikka oltiinkin kentän avoimella sivulla eli tyhjää tilaa oli joka suunnassa.

Ravissa Listra ei alkuun taipunut kovinkaan hyvin. Tehtiin loivia kiemuroita ja voltteja sekä muualle että kiemuroille. Tänäänkin parkkiksen päädyssä oli maapuomeja. Alkuun vain ravailtiin niitä yli. Melko pian lisättiin perään kavaletti. Harjoitusravissa puomien ja kavaletin yli, sen jälkeen käyntiin, kulmasta laukannosto ja laukassa sai tehdä ympyrän. Laukat nousi aika siististi ja laukassa tamma tuntui taipuvan paremmin. Missään vaiheessa ei kiihdytelty pahasti. Puomeille tuli välillä vähän kiireellä tai jos himmailin ja ajattelin ylös niin saattoi pudottaa käyntiin.

Tätä puomitehtävää mentiin käytännössä koko tunti. Vähän vähempikin määrä toistoja olisi riittänyt, nyt meni vähän tylsäksi pitkän päälle. Eikä huomattavaa parannusta enää tapahtunut.

Missään vaiheessa Listra ei jännittynyt pahasti. Semmoista pikkujäykistelyä eli ravissa taipuminen ei aina onnistunut kovin helposti. Mutta kulki tasaisesti ja itse yritin kertoa hellästi ja selkeästi mitä tahdon. Ihan ok tunti. Hyvin pärjättiin ilman piuhoja.

Ongelmia:
puomeilla temponsäätely
taivuttaminen ravissa

Parannusta:
laukat nousi aika täsmällisesti
suht rento

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora