perjantai 14. lokakuuta 2016

Parempia siirtymiä suosikkitammalla

Toiveeni toteutui ja pääsin perjantaina jatkamaan Harmonialla. Lämmintä oli n. +3°C ja ratsukoita tunnilla 6. Tänään luimi vähemmän. Yhä hackamoret.

Alkukäynneissä mentiin pätkiä silmät kiinni. Yllättävän hyvin siinä tunsi kun ratsu lähti viettämään jonnekin. Etäisyyksien arviointi oli vaikeaa. Opin lopulta tekemään 90° kulmia (uraa pitkin, joten se vähän auttoi) silmät kiinni. Jalustimet oli eiliseen tapaan koko tunnin kaulalla.

Alkuun Hoo pysyi paremmin pää kannettuna mutta rupesi sitten taas pilkkimään ohjille turpaa kohti ryntäitä. Ja taas nosteltiin. Alkutunnista tehtiin siirtymiä uralla ja toiselle sivulle loivaa kiemuraa. Harmonia eteni sen verran reippaasti että piti volttailla ylimääräistä. Säätyi paremmin kuin eilen mutta yhä oltiin aika kaukana muinaisista tehohidastuksista. Laukasta käyntiin tultiin muutaman raviaskeleen kautta. Vasen kierros oli hankalampi, en saanut tammaa kunnolla oikean ohjan tuelle ja taipui nahkeasti vasemmalle.

Treenattiin myös suoraan tulemista. Keskilinjalle taidettiin ottaa ensin käynnistä seis, sitten ravista 3 askelta käyntiä ja myöhemmin ravista seis. Harmonia teki pientä kiemuraa jos en ollut erityisen tarkka. Mutta huippua oli että sain vaikutettua niin hyvin että päästiin myös suoraan. Mutta keskittymistä se vaati! Tällä tehtävällä meno tuppasi ruuhkautumaan ja välillä oli vaikeaa mahtua tehtävälle kun jäätiin kulmaan volttaamaan.

Minä väitin että alkutunnin molemmat laukkapätkät mentiin vain vasenta. Voi olla että muistin väärinkin. Lopuksi mentiin kuitenkin vielä hetki oikeaa laukkaa. Tuntui ihan erilaiselta. Tämä rullasi paremmin ja asetuskin löytyi helpommin.

Loppuraveissa tein vähän itsenäisiä temponmuutoksia. Toimi ihan mukavasti ja hyvin lähti eteenkin. Pahimpaan ohjilla makoiluun rupesin ajattelemaan ratsastavaa korkea-arvoista sotilasta ja sillä ajatuksella sain tamman nostettua edestä paremmin ylös. Opekin kehui että nyt näyttää hyvältä. Sitten annettiin ravissa taas pidempää ohjaa ja hepo painui hyvin matalaksi. Siirtyminen käyntiin onnistui nyt paljon eilistä helpommin.

Ongelmia:
ohjilla makoilu ja kuolaimen taakse painuminen
vasen kierros oli jäykempi
vasen laukka rullasi huonommin
pientä kiemurtelua ja liirailua

Parannusta:
päästiin suoraan kun oikein keskityin
siirtymät paranivat eilisestä
luimi vähemmän

Mariel videoi lopputunnin oikeaa laukkaamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora