keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kankeasta kiemurtelusta lopulta hyvään menoon

Keskiviikkona päädyin tuplatunneille. Molemmille oli merkattu Kropek. Maanantainen yritys uusiksi ja nyt pääsin selkään asti ilman vaihtareita. Ekalla tunnilla 5, toisella 7 ratsukkoa. Keli oli vain niukasti plussalla ja takki piti pitää päällä. Toiselle tunnille vielä toppaliivikin ylle.

Eka tunti aloitettiin ravihölkällä. En oikein saanut heppaan otetta eikä se siitä jolkottelemalla muuksi muuttunut vaikka kuinka yritin volttailla. Lyhyelle sivulle tuli puomeja, joita ravissa ylitettiin. Ensin yksi ja enimmillään 3, joista 2 oli toisesta päästä vähän irti maasta. Nyt sain kommunikaation open kanssa pelaamaan paremmin ja rupesin saamaan kommentteja että hidasta vielä enemmän, askel ei vain sopinut, muista puolipidätteet. Sain siis muutettua omaa ratsastustani.

Kropek kolisteli jonkin verran mutta yllättävän vähän. Tuli myös puhtaita kierroksia. Kertaalleen hepo hitaasta ravista loikkasi myös molemmat 2 puomia yhdellä askeleella yli. Enkä huomannut selkään mitään!

Laukassa tehtiin temponmuutoksia pitkälle sivulle. Eteen meni hyvin, hidastus oli aika vaatimatonta ja putosi välillä raviin. Nostot ei kovin tyylikkäitä nekään.

Enkä lopuksikaan saanut Kropekia taipumaan! Volteilla turpa meni heti ulos kun myötäsin sisältä. Vasta käynnissä onnistui orastavasti eikä siinäkään myödännyt.

Ekan tunnin jälkeen ratsu oli jo läpimärkä. Kyselin että jaksaako se toista putkeen vai saanko vaihdokin. Oli niin kamalaa että olisin vaihtanut ihan mieluusti. Käsky tuli kuitenkin jatkaa Kropekilla. Ope vaihtui toiselle tunnille.

Toisen tunnin alku mentiin käynnissä ja siinä tehtiin temponmuutoksia. Nyt hepo lähti pyöristymään ja myötäämään tuntumalle. Hidastus oli hankalaa kun muutenkin meinasi pullautella lapojaan. Ravissa tehtiin samaa ja yllättäen ruuna rupesi kuuntelemaan. Hidasti suht asiallisesti istunnalla ja kulki eteenkin. Open kommentit oli tältäkin että kädet taaemmas omalle paikalleen ja hepan takaosaa aktiivisemmaksi. Ravista seis menin kuulemma liikaa takakenoon vaikken itse moista huomannut. Kädet ainakin tuli syliin asti.

Laukat tehtiin vastalaukkoina yhdelle sivulle ja myöhemmin jatkettiin kulman yli. Oikean laukan nousuprosentti oli noin 50. Lopulta päästiin kaarre kerran onnistuneesti. Vasen nousi vähän paremmin ja päästiin kaarre jopa kahdesti. Molempiin suuntiin jäi useammalla kierroksella laukka kokonaan nousematta. Muutaman kerran härväsin itse ja nostin miten sattuu, välillä heppa ei vaan ollut avuilla.

Muualla mentiin harjoitusravia ja se sujui aika kivasti. Kun heppa myötäsi, onnistui volteille kääntäminenkin helposti. Aivan valtava ero aiempaan! Yhä välillä piti aktivoida takaosaa paremmin liikkeelle. Hyviä pätkiä tuli.

Loppuraveissa kun lähdettiin keventämään levisi pakka taas. Taivutusten kanssa oltiin lähes samantien edellisen tunnin tilanteessa. Eli pidin ulko-ohjasta kiinni ettei hepo olisi kilometrin mittainen. Sisältä piti ottaa aika vahvasti ja aina kun sisältä päästi vilahti turpa heti ulos. Opekin huomasi että lössähti. Voivottelin että harjoitusravissa toimii paljon paremmin ja sain luvan istua alas. Siinä tuli tunnin parhaat hetket kun sain ratsun oikeasti kunnolla liikkeelle. Polki hyvin alleen ja oli kuuliainen. Pidempää ohjaa antaessa vähän taas lörpähti ja istunnalla käyntiin siirtäminen vaati tänään puoli kierrosta. Vaadittiin todella pitkät loppukäynnit että Kropekin hengitys tasaantui. Taisi se vähän uupua mutta hyvin jaksoi tsempata.

Ongelmia:
ensimmäisellä tunnilla lähes kaikki
kevyessä ravissa en saanut kunnon otetta
laukannostot

Parannusta:
parani hirmuisesti toiselle tunnille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora