torstai 27. lokakuuta 2016

Hyvää säätöä ja turvaliivin riemuja

Arvasin oikein ja torstain estetunnille sain taas Listran. Hepat oli nakuna pihalla eli märkiä. Oli Listra vähän mutainenkin. Kelinä tihkuinen +6°C. 3 ratsukkoa.

Kentälle kasattiin pysty, okseri, neljän kavaletin jumppa sekä tynnyrieste. Alkuverkat oli pitkät ja taivuteltiin huolella. Tai siis yritettiin. Listra taipui allani huonosti ja oli alkuun aika jäykkä ja säpsyilevä. Kaivan jaloilla kuulemma liikaa enkä huomaa tamman tarjoamia pieniä reaktioita. Ravissa oli vähän veltto ja otettiin pienet laukkapätkät, joiden avulla heräsi ravaamaankin.

Verkkalaukat oli harvinaisen pitkät. Tämä oli itselleni helppo osuus. Istuin kevyessä istunnassa ja ohjasin. Listra sai paahtaa haluamaansa vauhtia. Eikä juuri hidastunut kierrosten myötä.

Hypyt aloitettiin tynnyreille käynnissä. Ekalla kerralla tamma pysähtyi eteen mutta sain sen kuitenkin loikkaamaan yli. Ei yllättänyt yhtään etten osannut istua hypyissä mukana. Notkuin kuitenkin matkassa. Ravissa tuntuu yleensä hankalalta mutta käyntiylityksiin verrattuna ravi oli helppo.

Laukassa tultiin 4 esteen rata. Ykkösenä vesimattopysty, sitten 4 kavaletin jumppa, okseri takapäädystä sekä seuraavalta sivulta tynnyrit. Ensimmäinen kierros oli pikkukorkeudella, toisella ehkä 80 cm. Vetäisin turvaliivin päälle jo tässä vaiheessa. Taidettiin loikkia vielä n. 90 cm korkeudella. Pari kierroksista oli pidennettyjä eli tynnyrin jälkeen jatkettiin vesipysty heti perään, tiukalla kaarteella kavaletit toisesta suunnasta ja toisella tiukalla kaarteella okseri toisesta suunnasta. Taas nypersin ponnistuspaikat juureen. Kavaletit meillä meni helposti ja sujuvasti joka kerta. Tiukat kaarteet oli oikeasti aika tiukkoja. Meinasi mennä pitkäksi. Ennen okseria vauhti kuoli kaarteeseen mutta onneksi hepo oli menossa ja parissa askeleessa sai laukan kuntoon.

Tämän jälkeen tultiin tynnyreillä laukassa yli ja seis. Sitten 180 asteen käännös ja uudestaan. 3 hyppyä. Pysäytettiin aidalle eli ei edes kovin pikaisesti. Helposti ja siististi meni.

Mustilla pienillä hypyt ei taas loppuneet tähän vaan tultiin vielä korotettu kierros. Pysty, jumppa ja okseri. Pysty oli 105, okseri 110. Vähän kuumotti mutta ensimmäinen kierros oli oikein hyvä. Otettiin vielä toinenkin. Alku taisi siinäkin mennä ok mutta okserille paikka ei osunut ja yritin tuupata kaukaa. Ei kelvannut Listralle vaan koukkasi ohi ja minä hyppäsin selkä edellä esteen joukkoon. Onneksi oli se turvaliivi! Pidin ohjista ehkä tarpeettoman pitkään kiinni. Lopulta oli pakko päästää irti. Heppa antoi onneksi kiinni ja itse puhaltelin mielestäni hirmuisen pitkän ajan istualleni maassa. Sykemittari kertoi että tässä kului 8 sekuntia.

Ei tämä sitten ollutkaan päivän viimeinen hyppy vaan päästiin sakkokierrokselle. Pysty alle ja okseri vähän laskettuna uudestaan. Meni yllättävän helposti vaikka pelkäsin että epävarmuus iskee jompaan kumpaan tai molempiin. Sitten okseri nousi ja uudestaan. Yhä maltoin odottaa että Listra lukitsee esteen ja sitten vasta lähdin mukaan hyppyyn. Vieläkin este nousi ja tultiin. Edelleen kiva ja helppo. Totesin että nyt riittää ja openkin mielestä riitti. Okserikin oli taas samoissa mitoissa kuin keilatessa. Ihan hassua miten helpoksi homma meni loppua kohti. Ei mitään epäröintiä. Kivaa ja sujuvaa. Toki muistona tuli kankun kokoinen mustelma. Muttei ollut kipeä kuin vuorokauden.

Loppuverkassa tamma taisi olla hyvä. Loppukäynnit käytiin laavulla. Kaikesta huolimatta olin tuntiin taas hyvin tyytyväinen.

Ongelmia:
nypin paikat lähelle
tuuppasin kahdesti ja toinen oli kohtalokas

Parannusta:
jumppa meni aika siististi, istuin rauhassa ja laukka vaihtui
110 cm lopulta myös onnistuneesti yli useamman kerran

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora