maanantai 10. lokakuuta 2016

Jäykkää ja epätasaista tuplana

Maanantain koulutunnille sain Kropekin. Esteille oli merkattu Listra. Ihan mukavaa ja sopivan ennalta arvattavaa. Ehdin jo laittaa Kropekille satulan selkään kun kysyttiin että menisinkö mieluummin koulutunninkin Listralla. Tottakai! Ihan ajoissa en ehtinyt ja tuli kuuma kun harjasin toisenkin hepan. Suojat jalkaan jo valmiiksi.

Lämmintä oli pilvinen (ja pimenevä) +6°C. Piuhat päähän.

Alkutunnin vähän hutiloin taivutusten kanssa. Muuten olin kyllä suht päättäväinen. Lopulta huomasin ettei tamma meinaa taipua mihinkään. Tehtiin ohjattuja siirtymiä ja lopulta käyntivoltilta laukannostoa. Nosti kaikki laukat helposti ja oikein mutta voltilla oli hankaluuksia jopa käynnissä. Vaikka meitä oli vaan 4 niin meinasi olla ruuhkaa. Volttailin sitten ravissakin. Sekä tilan että taipumisen takia. Vasen parani pikkuhiljaa kelvolliseksi mutta oikea oli todella työläs. Käynnissä rupesi loputtomien toistojen jälkeen vähän taipumaan. Ravissa oli vielä lopuksikin hieman heikkoa.

Samoilla tulilla jatkoin siis estetunnille. Piuhat pois ja jalustimet 3 reikää lyhyemmälle. Ratsukoita oli tälläkin tunnilla 4. Alkuverkassa mentiin aika pitkin ohjin. Kaikki edellisen tunnin taivuttelut katosivat jäljettömiin. Testattiin ravissa ja laukassakin kuinka tuntuma hidastaa vauhtia. Vaihtoja en osannut tehdä. Toiseen suuntaan vaihtoi ravin kautta, toiseen jäi ensin väärään laukkaan ja lopulta (pari ympyrällistä) taisi vaihtaa ristin kautta myötäiseen.

Tehtiin myös ympyröitä laukassa ihan pitkin ohjin. Tämä onnistui kun sai reitin vapaaksi. Välillä vähän suihkittiin toistemme edestä. Listra myös sävähti läheltä ohittanutta Jussia. Onneksi ei kovin suurella säpsyllä. Muutaman voltin jälkeen sujui jo ihan hyvin. Tuntumalla meno hidastui mutta taisin ihan itse nyppiä vauhdin pois. Jalasta tamma ei edennyt kovin lennokkaasti.

Verkkahypyt tultiin ristikolle ja jotain en taas osannut kun kaikki loikat tultiin ihan miten sattuu. Vasta loppupuolella kuulin että Listra on liian pitkä. Miksei noita asioita voi vieläkään tajuta itse? Yritin vaikka mitä mutta pääosin aina tuuppasin lopussa, tamma meni laakana, lujaa ja tikkasi miniaskeleen juureen.

Esteet oli aika samantyyppisesti kuin viikko sitten. En muista hypättiinkö tässä välissä vielä jotain toisesta suunnasta mutta lopulta tultiin 4 esteen rata kolmesti. Eka kierros tuli videolle (ja siinä vielä editoitu lisää valoa). Ykköselle Listra lähti kaukaa ja ponnahdin ilmaan eikä muutkaan paikat olleet optimeita. Vika kaari meni yllättävän hyvin. Toisella kierroksella samat ongelmat mutta nyt vikalle tultiin niin lujaa että Listra päätti viuhahtaa vasemmalta ohi. Vähän ruma ohjissa roikkuminen mutta pysyin kyydissä. Sakkokierroksella okserit meni paremmin.

Lotta tallensi ekan kierroksemme:


Ennen vikaa kierrosta olin aika epätoivoinen. Eihän se nyt ihan kamalaa ollut mutta kaukana kauniista ja tasaisesta. Minne se viikossa katosi vai muistelenko omiani? Miten me sieltä kisoistakaan selvittiin? Nyt aloitin sitten taas kysymällä että koska laukka on hyvä. Tajusin lyhentää ja pitää aktiivisena. Ihan eri näköinen kierros vaikka esteet oli isompia. Ei mitään kovin konkreettista täsmäohjetta mutta mulle riitti henkinen tuki että joku pitää kädestä kiinni. Lohdutti ihan hirmuisesti! Ope arveli korkeudeksi metri - metrikymppi. Itse olisin veikannut ehkä 95. Isoja muttei ihan jättimäisiä.

Loppuraveissa ravailtiin vielä miniristikon yli ja treenasin kevyttä istuntaa. Selkä ja kädet toimi huonosti. Alkuun Listra kaahotti mutta rauhoittui aika nopeasti. Taipui vähän paremmin muttei vieläkään ihan priimasti.

Ongelmia:
ponnistuspaikat
vaihdot
kielto

Parannusta:
isoin kierros oli paras
pysyin kyydissä
ei tuijotellut esteitä
eikä pahasti muutakaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora