torstai 6. lokakuuta 2016

Liikaa ihmisiä ja liian vähän esteitä

Torstaina sain taas Lidan. Kentän valoja ei oltu korjattu, joten jouduttiin taas maneesiin. Pihalla oli niukasti plussalla mutta kuivaa. Olisi ollut oikein hyvä kenttäkeli. Mennessä minulle huikattiin että pintelit etusiin. Patjat oli liian isot, pintelit huonosti käteen sopivat (osin fleeceä) ja rullattu tietysti väärin päin. Olosuhteisiin nähden selvisin tuosta aika nopeasti. Suitsissa oli kuparirolleri kiinni, joten annoin olla. Tamma oli saanut vihdoin kengät! Tunnin jälkeen sai myös pikaparturoinnin ja töhöharjasta tuli taas enemmän ratsutukka.

Ratsukoita olikin tänään 6. Pikkuponista Sinttiin. Alkuverkka mentiin pääosin ravissa. Ensin yritin herätellä Lidaa mutta aika tahmeasti reagoi käskyihini. Liikkui paremmin ajatuksen voimalla. Apuna oli taas ne pidemmät kannukset sekä esteraippa. Sain kuitenkin vähän eroja aikaan ja pitkille sivuille tuli jo ihan kelvollista venytystä. Osa open kommenteista kuului huonosti enkä ole varma että pitikö vielä lyhentääkin.

Verkkatehtävänä tultiin kahta kolmen ravipuomin pätkää ravissa. Toiset pidentäen, toiset lyhentäen. Oikeassa kierroksessa. Pikkuhiljaa puomit nousi toisesta päästä ylös. Kolisteltiin alkuun mutta parani. Lida venytti hyvin, vähän liikaakin. Lyhennys toimi paljon paremmin kun istuin satulaan. Tätä hinkutettiin tosi pitkään. Taas olin vähän epävarma kommenteista. Jalkojen nousemisesta puhui ja kuvittelisin että sillä tarkoitettiin Lidan jalkoja eikä omiani mutta varma en ole.

Esteitä ei maneesissa ollut kuin kaksi ristikkoa innarina. Hyppytehtävänä tultiin nuo ravikavaletit ympyrällä sekä ristikot laukassa. Ensin vasen kierros, sitten oikea. Ehkä neljästi molemmista suunnista. Ekalla kerralla kuulemma sukelsin hypyissä liikaa, sen jälkeen en juuri muusta kuullutkaan. Mutta taisi se olla ihan aiheellista. Vasemmassa kierroksessa laukka ei meinannut nousta, oikeassa en meinannut saada Lidaa hyppyjen jälkeen takaisin raviin. Tuli ainakin joka kerta väärässä laukassa alas. Joka kierroksella oli jotain pientä viilattavaa, jonka takia en ollut ihan tyytyväinen. Lida kuitenkin oli aktiivinen ja laukkasi ihan hyvin. Eikä pudoteltu.

Loppuraveissa Lida oli hyvä. Takaa aktiivinen ja ravi energistä. Eikä siihen tarvinnut itse juuri vaikuttaa. Vähän puolipidätteitä ennen kulmia ja taivutukset. Ope sanoi että tähän pyritään ja hyvältä se tuntuikin. Harmi vaan että meillä menee se 1,5 tuntia että päästään tuohon pisteeseen.

Suurin osa tunnista oli oman vuoron odottelua käynnissä ympyrällä. Hyppyjä tuli siis n. 16 ristikolle. Laukkaa yhteensä ehkä 8 kierrosta tämän pikkumaneesin ympäri. Koko 1,5 tunnin aikana! Ja aivan supertylsät tehtävät kun tehtiin pelkkää samaa! Tunnin jälkeen kommentoin että 6 ratsukkoa oli ihan liikaa. Olisi kuulemma voinut työstää paremmin itse käynnissä ja tulla tehtävälle tiiviimmin. Jätin eriävän mielipiteeni sanomatta.

Ongelmia:
tosi tylsä tunti
minimaalisesti laukkaa ja hyppyjä
estekorkeus tasoa ristikko
liikaa ratsukoita
odotellessa meinasi tulla kylmä
kuski vähän alisuoritti tehtävillä
oikea hartia taas juili hetkittäin

Parannusta:
Lida hyppäsi hyvin
ravi säätyi hyvin
lopulta nosti jalkansa ravipuomeista kolistelematta
loppuravissa oli aktiivinen omasta halustaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora