lauantai 15. lokakuuta 2016

Jäähyväisratsastus hyvin ohjattuna melko itsenäisenä koulurästinä

Lauantaina Uotilassa ei ollut hyviä arvauksia kenet saan alleni. Listassa luki Eetu. Tietenkin. Jostain syystä olin tämän unohtanut. Hepo yritti väistää sekä harjausta että satulointia. Muuten oli kiltisti. Ratsukoita tunnilla oli 8 ja suurin osa meni ilman satulaa. Minä ajattelin että voi olla kuolemaksi satulallakin. Lämmintä oli n. +3°C ja tuli kevyttä tihkua. Oltiin kuitenkin onneksi pihalla.

Alkuverkat oli aika itsenäiset ja vapaa suunta. Jostain syystä sitten minä päädyin open tehosyyniin tänään ja sain varmaan kolminkertaisen määrän opetusta mitä loput 7 yhteensä. Muutaman kerran tuli sanomista että jalat alas, kanna kädet ja hartiat ei saa mennä liian taakse. Kaikki muu oli oikeastaan että lisää käyntiä/ravia/laukkaa tai takapäätä alle. Muutamia kommentteja myös suoruudesta, taivuttamisesta ja ratsun yleisestä hankaluudesta.

Pyörittelin ensin käynnissä ja hain taivutuksia läpi. Aika jäykkää oli. Sitten sama ravissa. Lisää aktiivisuutta ja takaosaa alle. Pidä lapa hallussa. Ravien jälkeen pidettiin välikäynnit. Tämän jälkeen ope laittoi estepuolelle pienen ristikon ja sitä sai hypätä. Käytännössä lähes kaikki muut menivät estepuolelle ja mulle jäi puolikas kenttä omaan käyttöön. Otin ihan pitkät laukkapätkät molempiin suuntiin. Yhä lisää aktiivisuutta ja suoruudesta piti huolehtia. Eetu ei puuhaillut mitään omiaan. Vastasi pyyntöihin mutta yhä oli aika kankea. Käynnissä ainakin tuntui purevan kuolaimeen kun pyysin taipumaan. Pidätteet meni aika hitaasti läpi. Oikea laukka oli parempi. Molempiin suuntiin tuntui kyllä laukkaavan ylämäkeen ja teki ihan hyvät nostot.

Jätin estehommat ihan suosiolla välistä. Siinä on aina se riski että ruuna pukittaa. Ja sinne oli niin paljon tunkua muutenkin.

Jossain vaiheessa tajusin ettei tänään tulla tekemään mitään tehtäviä. Tein sitten muutamia kaaria vähän kolmikaarisen tapaan. Kaaret laukassa ja käynnin kautta vaihdot. Ihan ok muttei täydellistä. Sitten olikin jo loppuravien aika. Yhä piti saada takaosa paremmin töihin. Eetu vähän himmaili eikä antanut ihan kaikkeaan. Ravi oli ok mutta viimeinen mauste puuttui. Tein paljon suunnanvaihtoja ja oikeasti yritin saada ratsun kunnolla hommiin. Yhä oli vähän nahkeaa taivutusten kanssa. Käynnissä samoin. Lopuksi pyysin vielä taivutukset läpi molempiin suuntiin ennen kuin annoin pitkät ohjat.

Tunnin missioni oli saada Eetulle kuuma ja kyllähän se aavistuksen hikosi. Eipähän ehtinyt pohtia omia pöljäilyjään. Loppukäynnit oli uuden Vilma-hepan takia pitkät. Missään välissä ei tullut käskyä tulla kaartoon, joten omatkin loppukäynnit oli lopulta 23 minuuttia. Vähän meni yliaikaa mutta eikös Eetulla ollut nykyään liian vähän liikuntaa. Loppupalautetta en saanut tästäkään tunnista.

Tunnin jälkeen kävin vielä rapsuttamassa Lidalle hyvästit. Tämä oli toistaiseksi viimeinen kertani Uotilassa.

Heippa Lida!


Ongelmia:
taivutukset
suoruus
takaosan aktiivisuus

Parannusta:
ei pukkeja
meno parani sen verran että ope sanoi hyväksi
opetuksesta sai koulutunnilla enemmän irti (= tajusin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora